raalte pakt rups weer preventief aan

Langs het Overijssels kanaal tussen de Aakstraat en de komgrens worden zeer binnenkort nematoden ingezet tegen de rupsen. Dit zijn aaltjes, die de rupsen doden.

Het middel Xen Tari is een biologisch middel dat in de kroon van de bomen wordt geblazen. Het bespuiten wordt maximaal twee keer uitgevoerd. Enkele wegen worden niet behandeld met Xen Tari omdat hier beschermde vlindersoorten voorkomen.

De bestrijding vindt dit jaar in de eerste helft van mei plaats. Dit is afhankelijk van de bladontwikkeling van de bomen. Binnen de vastgestelde prioritaire gebieden (binnen de bebouwde kommen) worden de daarna alsnog voorkomende nesten die voor overlast (kunnen) zorgen, weggezogen.

De bestrijding vindt zowel overdag als ’s nachts plaats, waarbij geprobeerd wordt de overlast tot een minimum te beperken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.