poll zet muziek bij festivals en in disco zachter

De muziek bij festivals en in discotheken moet zachter. Dat is de stelling op onze website deze week. Aanleiding voor die stelling is het nieuws over het aantal jongeren met gehoorschade van afgelopen week. Een kwart van de Nederlandse jongeren tussen de 12 en 25 jaar heeft waarschijnlijk gehoorschade. Dat concluderen onderzoekers van het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) op basis van de resultaten van de online zelftesten.

Tussen 2010 en 2014 deden meer dan 300.000 mensen zo’n online hoortest. Een slechte uitslag geeft een indicatie dat je gehoorschade hebt, maar je moet dan nog wel langs een arts om het zeker te weten.

Grote boosdoeners zijn harde muziek luisteren via je koptelefoon en tijdens het uitgaan. Een mp3-speler op maximaal niveau kan een geluid produceren van 105 decibel. Ook het geluid in clubs en kroegen is vaak te hard. Onze stelling deze week: Muziek bij festivals en in discotheken moet zachter.

Afgelopen week stond de stelling op onze site in het teken van lokale omroepen. “Iedere gemeente heeft een lokale omroep nodig” stelden we. Met die stelling was lang niet iedereen het eens.

Elke gemeente in ons land heeft een lokale omroep nodig

32% Eens

68% Oneens

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.