pedro pico pop mag niet naar hoftheater

Op het MBI-terrein is recentelijk asbest in fabriekshallen gevonden. Daarom kan het terrein waar het festival de afgelopen jaren plaatsvond, die jaar slechts beperkt gebruikt worden door de organisatie. Slechts een fabriekshal is nog geschikt voor gebruik, terwijl er vorig jaar nog drie hallen gebruikt werden. De locatie is nog niet uit volledig uit beeld als festivalterrein, maar Endeman geeft tegelijkertijd wel aan dat het MBI-terrein wel een deel van zijn charme verliest als de hallen niet gebruikt kunnen worden.

De organisatie van Pedro Pico Pop had zijn zinnen op het Hoftheater gezet, maar dat mag niet van de gemeente. “Dat heeft te maken met dat er op termijn nieuwbouw is gepland. De gemeente wil daar geen indruk van een festivalterrein wekken,” vertelt Endeman. Daarmee lijkt een goed alternatief onderkomen voor het festival te vervallen. “Er blijven weinig alternatieve plekken over,” aldus de organisator. “Het officiële evenemententerrein op de Domineeskamp mogen we niet gebruiken. Het maximum aantal vergunningen voor dit jaar is daar al vergeven. Wel hebben we aanbiedingen uit buurtdorpen gehad. Dat is wat lastig, we hebben namelijk echt een treinstation in de buurt nodig. Veel van de bezoekers komen uit Deventer en Zwolle.”

Endeman stelt het liefst met het festival in Raalte te blijven. “Maar het moet natuurlijk ook wel een beetje een sferische locatie zijn. Alleen een grasveldje past niet echt bij onze uitstraling.” En daarom vindt hij het juist zo jammer dat het Hoftheater geen optie blijkt te zijn voor de gemeente. “Het Hoftheater wil ons ook graag hebben, zij zien het ook als een meerwaarde. Dat dat niet mag, viel een beetje tegen. Het ging om een tijdelijke oplossing. Voor een jaar.”

Hulp van de bezoekers

Bezoekers van Pedro Pico Pop zijn creatief. Daarom doet Endeman een oproep aan onze lezers en aan het festivalpubliek. Wie een geschikte locatie voor het festival weet, wordt gevraagd om dat te melden. Dat kan via info@pedropicopop.com of als reactie op onze website.

De tijd begint namelijk wel wat te dringen voor het festival. Nog iets meer dan drie maanden en dat moet het festival er staan. Artiesten zijn al geboekt, maar ook de kaartverkoop loopt hard. “De ticketverkoop ligt een stuk hoger dan vorig jaar,” aldus Endeman. “We hebben nu al evenveel kaarten verkocht als vorig jaar twee weken voor het festival.” In 2014 trokken Experience Outdoor en Pedro Pico Pop samen ongeveer 2500 bezoekers.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.