pec gelijk tegen ajax dat was pech hebben

PEC Zwolle heeft een prima generale beleefd voor de bekerfinale op 3 mei in de Rotterdamse Kuip. Zondag werd Ajax op 1-1 gehouden. En daar mocht Ajax zichzelf mee in de handen knijpen. Zwolle had de volle winst meer dan verdiend.

Er was PEC veel aan gelegen thuis een goed resultaat neer te zetten tegen de Amsterdammers, want volgende week de beker winnen geeft rechtstreeks recht op Europees voetbal, mocht dat niet lukken, dan is een goede eindstand in de reguliere competitie van belang.

Necid, Becker en Saymak hadden dat belang maar deels begrepen. Ze creëerden zichzelf goede kansen, maar van de andere kant: die kansen werden nier omgezet in een doelpunt. Drost vond kort na rust wel het doel. 1-0 in de 48ste minuut.

Pas in de voorlaatste minuut moest PEC de drie punten aan zijn neus voorbij zien gaan. De verschrikkelijk overgewaardeerde Sigthorsson – hij mag vermoedelijk spelen omdat Ajax op die manier nog een paar centen voor hem kan beuren – zette de eindstand van 1-1 op het bord.

PEC’s bekeropponent Groningen hield thuis Feijenoord in bedwang. De 1-1 stond al voor rust op het scorebord. Als het aan de Lemelervelder Kieftenbeld had gelegen, was het 2-1 geweest. Maar zijn poeier van dertig meter ging net naast.

Door het gelijkspel van Groningen blijft het verschil op de ranglijst met PEC Zwolle gelijk: 43 om 47 punten, met PEC op de zevende en Groningen op de achtste plaats.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.