oorzaak illegale lozing op riool in heeten

Wie illegaal loosde zegt het waterschap niet, vermoedelijk ook wijzer geworden na een vorige illegale lozing, toen alle pijlen – mede door toedoen van voormalig burgemeester Piet Zoon, naar Beaphar wezen. Dat heeft de gemeente toen niet waar kunnen maken. Maar de dader van de lozing heeft de gemeente als bevoegd gezag wel in het snotje. Want die is gesommeerd de lozing per direct te stoppen.

Het waterschap onderzoekt nog of de illegale lozing daarmee te maken heeft, maar dat lijkt logisch. De aanvoer van sterk vervuild afvalwater bij de waterzuivering is direct na het lozingsverbod van betreffende partij afgenomen of gestopt.

Inmiddels is het rioolgemaal weer in werking gesteld.

Om de afvoer van dit afvalwater naar de rioolwaterzuivering Raalte te stoppen is zaterdag en zondag de riolering bij het gemaal de Telgen in Heeten leeggepompt. Afvalwater, in totaal circa 80.000 liter, is per tankauto afgevoerd naar de rioolwaterzuivering in Raalte. Hier is het opgeslagen in een oude leegstaande bezinktank. In een later stadium beoordeelt het waterschap hoe dit afvalwater verder wordt verwerkt.

De waterkwaliteit van de Hondemotswetering, waarop het gezuiverde water van de rioolwaterzuivering wordt geloosd, is niet verder verslechterd. Om de kwaliteit te beheersen en eventuele schade aan het milieu te beperken heeft het waterschap water vanuit het Overijssels Kanaal laten instromen om de Hondemotswetering door de spoelen en de vervuiling te verdunnen. De verwachting is dat de komende dagen de werking van de rioolwaterzuivering zich langzaam zal herstellen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.