omhaal in 98e minuut kost overwetering zege

Overwetering heeft zondagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen Schalkhaar. Bijzonder was de gelijkmaker van Kevin Manenschijn. In de 98e minuut zorgde hij er met een prachtige omhaal voor dat Overwetering met een gelijkspel genoegen moest nemen.

“We hadden halverwege al met 2-0 of 3-0 voor moeten staan”, vond Schalkhaar-trainer Hans van der Hoop. Hij zag hoe zijn ploeg een aantal grote kansen miste. Zo stuitte Sven Kelder op Overwetering-goalie Sven Hafkamp en raakte Jip Ellenbroek met een afstandsschot de onderkant van de lat. In plaats van een doelpunt voor Schalkhaar, kwam Overwetering op voorsprong. Op aangeven van Paulino Kifeta maakte Stefan Hekman de 1-0.

Meteen na de pauze kwam Schalkhaar langszij door een ongelukkig eigen doelpunt van Ferdy van Breukelen. De thuisploeg kwam vervolgens weer op voorsprong via Stefan Koers, uit een hoekschop tekende hij voor de 2-1. Lange tijd leek het erop dat de drie punten in Olst zouden blijven. In de achtste minuut van de extra tijd sloeg Kevin Manenschijn echter toe. “Wij kregen een corner en de bal bleef wat hangen. Vanaf een meter of zeven maakte Kevin een prachtige omhaal. Fantastisch in de kruising”, beschrijft Van der Hoop.

Op de ranglijst van de Tweede klasse J verandert er weinig. Schalkhaar blijft zesde en mag nog hopen op de laatste periodetitel. Overwetering blijft dertiende en zal rest van het seizoen tegen degradatie knokken. Volgende week speelt Schalkhaar thuis tegen Voorwaarts, terwijl Overwetering op bezoek gaat bij KOSC.

Stand onderin 2J:

9. PH 22 – 28

10. Lemelerveld 22 – 22

11. KOSC 22 – 21

12. SDC 22 – 20

13. Overwetering 22 – 20

14. Suryoye 22 – 14

Aan het einde van het seizoen degraderen de nummers 13 en 14 rechtstreeks. De nummers 11 en 12 spelen nacompetitie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.