nieuw fenomeen cash trapping in marienheem

Het Roemeense duo dat donderdag opgepakt werd in Mariënheem, heeft zich niet schuldig gemaakt aan skimming, maar aan cash-trapping. Dat laat een medewerker van de Rabobank weten. “Cash-trapping is relatief nieuw fenomeen. Het heeft onze volle aandacht.”

Donderdag hield de politie twee Roemenen aan die de geldautomaat aan de Hellendoornseweg gesaboteerd hadden. Overigens werd de automaat niet alleen op donderdag gesaboteerd, ook afgelopen dinsdag werd er met de apparatuur gesjoemeld.

Cash trapping is een vorm van diefstal waarbij dieven pinautomaten zo manipuleren dat ze geen geld uitgeven bij het pinnen. Pinners denken dat de pinautomaat stuk is, lopen de bank binnen of lopen weg, waarop de criminelen het geld snel uit de automaat halen.

Bij skimming kopiëren criminelen gegevens uit de magneetstrip van een betaalpas. De op deze manier verkregen gegevens vormen de basis van het namaken van de betaal- of waardepas. Ook het afkijken van de pincode is een vorm van skimming.

Rabobank benadrukt dat er in Mariënheem geen gegevens van betaalpassen zijn buitgemaakt door criminelen. De medewerker van de bank looft de manier waarop de twee Roemen zijn gepakt. “Er is ongelooflijk snel gehandeld. Door burgers, politie en medewerkers van de Rabobank. Vooral de politie verdient een compliment.”

Hoeveel mensen dinsdag en donderdag in Mariënheem gedupeerd zijn, wil de bank niet bekendmaken. “Klanten kunnen er nu gewoon veilig pinnen,” benadrukt de woordvoerder. “We vinden heel vervelend wat er gebeurd is, maar met dit soort zaken worden we nou eenmaal geconfronteerd.”

Wie vragen heeft over de situatie in Mariënheem, kan bellen met de Rabobank: 0570-508555.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.