motorrijders gebruiken dijk welsum als circuit

Op de dijk bij Marle en Welsum zijn zondag maar liefst acht rijbewijzen ingenomen, allemaal van motorrijders. Volgens de politie werd de weg zo ongeveer als circuit gebruikt door de motormuizen.

Er werd zondag met name verkeerstoezicht gehouden op de dijk tussen Hattem en De Worp (Deventer). Vanwege het mooie weer waren er veel weggebruikers, waaronder veel fietsers en voetgangers, op de dijk te vinden. Helaas voor hen was er een groot aantal motorrijders die de dijkweg als circuit gebruikten.

Er werd regelmatig erg hard gereden waarbij de zwakkere verkeersdeelnemers vaak met hoge snelheid gepasseerd werden. Ook met de uitritten of wegen van rechts werd vaak geen rekening gehouden. Bochten werden gereden alsof men op een circuit reed.

De excessen werden staande gehouden. Het ging hierbij twaalf motorrijders en om een automobiliste.

Er werden acht rijbewijzen ingevorderd, allen van motorrijders. Hierbij zat een groep van vijf uit de gemeente Oldebroek en twee inwoners van de gemeente Hellendoorn.

De hoogst gemeten snelheid na correctie was maar liefst 125 km/u waar 60 is toegestaan. Verder werden vijf snelheidsduivels beboet voor een overschrijding tussen de 30 en 50 km/u.

Komende tijd zal er extra toezicht gehouden worden op dit soort dagen en wegen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.