minder spannende citotoets van start

Ook in Salland zijn vandaag de Citotoetsen weer op veel schooltafels verschenen. Dit jaar is hij wel minder spannend, want de eindtoets voor leerlingen van groep 8 is niet meer doorslaggevend. Maar wel verplicht.

De Citotoets ‘Nieuwe Stijl’ wordt dit jaar voor het eerst in april afgenomen. Vorig jaar was dat nog in februari en telde de uitslag zwaarder dan het oordeel van de docent. Dat is nu omgedraaid.

In heel Nederland maken vandaag zo’n 166.000 scholieren de Citotoets. Basisscholen hadden ook de mogelijkheid een andere eindtoets te hanteren. 14 procent van de Nederlandse leerlingen uit groep 8 maakt daardoor dit jaar een toets die niet door Cito is gemaakt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.