minder huurverhoging voor laagste inkomens

Huurders, bij SallandWonen, met een gezamenlijk inkomen minder dan 34.229 euro, per jaar, krijgen een lagere huurverhoging dan eerder gemeld. De huurverhoging voor mensen met de laagste inkomens is gesteld op maximaal 2 procent. Dat is 0,5 procent minder dan wettelijk mag.

“Wij beseffen heel goed dat door de tegenvallende economie de huurverhoging een lastig onderwerp is. ‘Onze zorg gaat vooral uit naar de minima met een relatief hoge huurprijs. Zij krijgen via de huurtoeslag maar een deel of niets van de huurverhoging vergoed, terwijl zij het financieel zwaar hebben”, zegt Aukje Kooistra, manager Wonen bij SallandWonen.

SallandWonen houdt ook rekening met de mensen die volgens de minister niet meer tot de doelgroep van woningcorporaties behoren doordat zij net een te hoog inkomen hebben. Voor de huishoudens met een gezamenlijk inkomen tussen 34.229 en 43.786 euro wordt de huurprijs niet hoger dan

710,68 euro.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.