Home / archiefcentraal / maak busvervoer gratis voor minima

maak busvervoer gratis voor minima

Laat mensen met een minimuminkomen gratis gebruik maken van de bus in deze provincie. Dat bepleit Harry van Kampen namens het comité Behoud Bus Netwerk Overijssel. Van Kampen is overigens ook fractievoorzitter van SP Raalte en van beroep buschauffeur.

“Tijdens het politiek cafe in Zwolle vertelden alle aanwezige politieke partijen dat ze tegen lege bussen zijn. Helemaal mee eens, nu is er nog veel ruimte over in de bussen. Hier kunnen we direct wat aan doen door minima-inwoners tot 130% tegen het 0-tarief mee te laten reizen op het regionale Bus Net Werk Overijssel. Immers, de bussen rijden toch middels het afgesloten contract. De doelgroep gaat nu minimaal mee door onvoldoende middelen,” stelt Van Kampen.

Zaterdag dient hij zijn plan in tijdens een ideeënpitch van de gemeente Raalte. “Voordat u zegt: ‘de gemeente gaat er niet over’…. Dat zou een verkeerde houding zijn. Immers, uw inwoners met weinig middelen hebben ook een vervoersbehoefte. Al zou het alleen gebruikt worden om te solliciteren in onze regio. Dat zou een win-win-situatie kunnen opleveren.”

Van Kampen: “Vervolg zou kunnen zijn; vollere bussen, huidige klanten straks niet verstoken van busvervoer en behoud van werkgelegenheid van vakkrachten. Ons voorstel luidt: Minima tot 130% tegen het 0 tarief mee op het regionaal Bus Netwerk Overijssel.”

Lees ook

Inschrijving VechtdalTrail in Ommen geopend

OMMEN – Het was lang spannend, maar met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni lijkt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.