lions doneren krentenbroden en stoelen

Op Valentijnsdag brachten de Lions Ommen Dalfsen zo’n 2.000 liter snert aan de man. De grondstoffen voor deze erwtensoep werden geleverd door plaatselijke ondernemers. Het ging om o.a. 125 kg soepvlees, 200 kg spiterwten en 125kg soepgroenten. De soep werd gekookt door koks van zeven horeca bedrijven. 2.000 Liter is een onvoorstelbare hoeveelheid: twee ton ! Voor de verkoop werd gebruik gemaakt van zes (!) koelwagens, die door de firma Wennemars Oudleusen ter beschikking waren gesteld.

Nu is het tijd om de opbrengst een bestemming te geven. De Voedselbank Noord Oost Overijssel kreeg al zo’n 350 liter snert en deze week werden bijna 300 luxe krentenbroden van één kilo besteld om hiermee iets extra’s toe te voegen aan de gebruikelijke basis pakketten.

Het tweede doel was het Hospice in Dalfsen. Voor één van de gastenkamers wilde men graag een elektrisch bedienbare relaxfauteuil . Deze werd mede door de coordinatoren uitgezocht bij de Wagenmans Wonen in Lemelerveld. Door een vorstelijke sponsorkorting van Wagenmans is het mogelijk ook de zo gewenste opvouwbare rolstoel te schenken.

Het motto van de Lions organisatie is “We Serve”. Alle Lions hebben dan ook actief mee gewerkt. Maar zo’n actie is alleen maar succesvol door de belangeloze inzet van veel bedrijven.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.