leerlingen en veteranen herdenken bevrijding

Een aantal veteranen is vrijdag samen met leerlingen uit groep 8 van basisschool De Gouden Emmer uit Heino op pad geweest. Dat deden ze in het kader van 70 jaar bevrijding en het project ‘WO II’ dat dit schooljaar op het lesrooster staat.

Vrijdag werd een route gefietst langs de oorlogsmonumenten. De route startte om 9.00 uur vanaf het gemeentehuis en ging naar de Joodse Begraafplaats, de voormalige synagoge, het Indië – Nieuw Guinea monument en als laatste het WO II monument. Vooraf fietsten de leerlingen samen met burgemeester Dadema van Heino naar Raalte.

Rond 10.45 uur startte het programma in de raadszaal van het gemeentehuis. Daar werd ruim de tijd genomen vragen te stellen aan de aanwezige veteranen. Ook verzorgde het Historisch Centrum Overijssel een presentatie.

Aan het einde van deze bijeenkomst werd de jeugdburgemeester van Raalte officieel geïnstalleerd door het bestuur van Oranjevereniging Raalte.

Op 4 mei is een delegatie van de leerlingen uit Heino, waaronder de jeugdburgemeester, aanwezig bij de Dodenherdenking in Raalte. Elk jaar werken basisscholen met veel enthousiasme en respect mee aan het project ‘Herdenken en Gedenken’. Het blijven vertellen van met name de eigen ervaringen van de veteranen maakt veel indruk bij de leerlingen.

Belangrijk daarbij is ook dat de leerlingen antwoord krijgen op de vraag waarom het belangrijk is om op 4 mei de oorlogsslachtoffers te herdenken en op 5 mei onze bevrijders te bedanken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.