koningsconcert op carillon kruisverheffing

Het programma opent met enkele werken uit de verschenen bundel “Laat ons juichen, Batavieren!”. Deze bundel is samengesteld ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van ons Koninkrijk en bevat feestelijke muziek uit de ontstaanstijd van onze monarchie.

Natuurlijk ontbreken de traditionele Koningsliederen tijdens de bespeling niet en zijn er Hollandse Hits uit de Gouden Eeuw (Gelukkig is het land, Merck toch hoe sterk), Hollandse Hits uit de na-oorlogse periode (Daar zijn de appeltjes van Oranje weer) en Hollandse Hits uit de tegenwoordige tijd (o.a. van Jacqueline Govaert, voor wie hij in de uitzending van Giel Beelen afgelopen maandag nog het nummer “Simple life” op het carillon te Haarlem mocht spelen, ter gelegenheid van haar verjaardag.

Dit nummer zal nu ook te Raalte vanuit de toren klinken. Het concert is in samenwerking met de Oranjevereniging Raalte georganiseerd en begint om 11.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.