kleurrijk werk edith kleis in brasserie 1703

Ze is op en top autodidact. Tekent en schildert haar hele leven al. En momenteel exposeert Edith Kleis uit Wierden in Galerie Brasserie 1703, in de molen van Wijhe. ,,In deze kleurige werken kan ik mijn creativiteit en fantasie helemaal kwijt.”

Eerder al verzorgde ze tentoonstellingen met een portret van voormalig koningin Beatrix op achtereenvolgens Paleis Het Loo en Paleis Soestdijk. Maar het liefst steekt ze haar ziel en zaligheid in even uitbundige als kleurrijke abstracte werken. ,,Daarin kan ik me helemaal uitleven.”

Terwijl ze op jonge leeftijd al volop tekende, kwam daar vervolgens jaren niets meer van terecht. ,,Zoals dat dan soms gaat. Maar enkele jaren geleden besloot ik om de draad weer op te pakken. Toen vooral met schilderen.”

Na de expositie in de paleizen Het Loo en Soestdijk ging het snel. ,,Alles raakte ineens in een stroomversnelling. Nadat ik een tijdje geleden exposeerde bij Hof der Wonderen, een bed and breakfast bij Hellendoorn, kreeg ik een uitnodiging voor mijn huidige tentoonstelling in Galerie Brasserie 1703 in Wijhe”

Portretten, dieren, moderne stillevens. Ze heeft de afgelopen jaren meerdere stijlen uitgeprobeerd. ,,Eigenlijk vooral om me te oriënteren op de stijl waar uiteindelijk mijn hart naar uit gaat. Uitgangspunt was om uiteindelijk de kunst en de technieken dusdanig te kunnen beheersen en zo verder mijn horizon te verbreden. Op die manier wilde ik ontdekken wat ik nu eigenlijk écht wil.”

Uiteindelijk bleek dat haar hart vooral uitgaat naar figuratieve en abstracte doeken. ,,Deze stijl is geknipt voor mij. Ik kan er mijn inspiratie in kwijt. En het geeft me een gevoel van totale vrijheid. Het mooie is dat je begint te schilderen, terwijl je de uitkomst nog niet kent of weet. Gaandeweg krijgt zo’n doek dan de juiste vorm en diepte. Hierdoor ontstaan weer de mooiste kleurschakeringen. Ik kan ervan genieten om grote schilderijen te maken die van de wand knallen.”

Portretten schildert ze intussen niet meer. ,,Al verwerk ik nog wel steeds gezichten in mijn abstracte werk. Intussen is het schilderen niet meer weg te denken uit mijn leven.”

De expositie in Wijhe duurt tot en met 31 mei.

Zie ook: staging2.artvisionbyedith.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.