kids oefenen bij sportcentrum emsland

Zaterdag 18 april vond bij Sportcentrum Emsland in Ommen de “Emsland-Clinic” plaats. Dit initiatief, in samenwerking met Ommenkids, is opgestart om de basisschooljeugd enthousiast te maken voor de diverse verdedigingssporten die Sportcentrum Emsland te bieden heeft. Daarnaast was er de mogelijkheid om kennis te maken met het weerbaarheidsprogramma “Rots en Water”.

Met een groep van 19 leerlingen uit groep 3, 4 en 5 werd gestart met een korte les Rots en Water. Dit weerbaarheids- en anti-pest programma gaat met name om gerichte training van weerbaarheid en zelfvertrouwen, gerichte ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden en het leren omgaan met verschillende situaties zoals bijvoorbeeld groepsdruk.

Hierna kwamen de sporten judo, jiu-jitsu en kickboksen aan bod. In sessies van 20 minuten konden de leerlingen ervaren waar het in deze sporten met name om draait. Ook bij deze sporten wordt vanuit het sportcentrum de nadruk gelegd op samenwerking, het verbeteren van het zelfvertrouwen en daarnaast het verbeteren van coördinatie en fitheid. De trainers wisten de leerlingen enthousiast te krijgen en iedereen heeft leuk mee gedaan. Aan het einde van de clinic kreeg ieder kind een oorkonde als bewijs van deelname mee naar huis.

Na de eerste groep hebben de trainers een korte demonstratie gegeven, dit onder grote belangstelling van kinderen en ouders. Hierna was het de beurt aan de leerlingen uit groep 6, 7 en 8. Deze groep was met 16 deelnemers ook zeer goed vertegenwoordigd. Ook hier was het enthousiasme weer erg groot. Al met al een heel geslaagde dag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.