jumbo personeel krijgt volgende week antwoorden

De groep actievoerende werknemers van het Jumbo distributiecentrum aan de Almelosestraat in Raalte krijgt eind volgende week een nieuw en duidelijk financieel overzicht van hun situatie. Dat heeft een delegatie van Jumbo vrijdagmiddag toegezegd. Daarnaast werd duidelijk dat de werknemers ook na de laatste productiedag in Raalte (18 april) nog een week beschikbaar moeten zijn.

Een groep van oudere werknemers blokkeerde in de nacht van donderdag op vrijdag de toegangspoort van het distributiecentrum uit onvrede over het sociaal plan dat er ligt. Ze noemen het “zeer ondermaats”. Na ongeveer een uur kwam vestigingsmanager Leo De Rooy ter plaatse. Na overleg met vakbond FNV is toen besloten om de blokkade tijdelijk op te heffen en in de middag in gesprek te gaan met een delegatie van Jumbo’s hoofdkantoor.

“Voor ons waren er twee punten waar wij duidelijkheid over wilden: wat er met ons gebeurt na de laatste productiedag op 18 april en het verkrijgen van een duidelijk financieel overzicht van de uit te betalen afkoopsom, met de bijbehorende staffels en een uitleg hoe de berekeningen tot stand zijn gekomen”, vertelt Jan Willem Gerrits, pr-man van de groep.

Vrijdagmiddag werd hier uitvoerig over gesproken. “Na ruim een uur heen en weer praten, kwam uiteindelijk de toezegging dat wij eind volgende week allemaal een nieuw en duidelijk overzicht krijgen”, aldus Gerrits. “Daarnaast moeten we in week 17 (20 tot 24 april) nog beschikbaar zijn voor opruimwerkzaamheden, vrachtwagens naar andere distributiecentrums brengen et cetera.”

De vijftien medewerkers die de actie voerden zijn allemaal boven de 55 jaar en samen goed voor 600 dienstjaren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.