ideeenpitch gewonnen door bus zoekt klus

Het plan ‘Bus Zoekt Klus’ van RIBW Partnerberaad heeft zaterdag de ideeënpitch van de gemeente Raalte gewonnen. Het idee om een klussenbus in het leven te roepen voor kleinschalige klussen kreeg de meeste steun van de aanwezigen.

De Groenbus kan”vanuit Werkstation De Hees worden ingezet voor kleinschalige tuinklussen, zoals het plaatsen van een schutting of het maaien van het gras. De Klussenbus kan gevraagd worden voor kleine huishoudelijke klussen, zoals het ophangen van een schilderij of sauzen van een wand. Voor deze werkzaamheden zal een kleine vergoeding gevraagd worden. Zowel cliënten, particulier of bedrijven kunnen gebruik maken van de diensten. Van tevoren kan er een offerte worden aangevraagd.

Het winnende idee werd gepresenteerd tijdens de ideeënpitch in het Hoftheater in Raalte, afgelopen zaterdag. Inwoners, professionals, ondernemers en vrijwilligers werden gevraagd om mee te denken over de zorg. De gemeente Raalte is op zoek naar ideeën en die een bijdrage leveren aan de zorg. Zaterdag werden de ideeën gepresenteerd.

De gemeente vroeg inwoners en organisaties op om met ideeën of initiatieven te komen. Met de pitch wilde de gemeente ideeën en initiatieven horen die er in onze dorpen zijn. De mensen en organisaties, zowel professioneel als vrijwillig, die in de dorpen wonen, leven en werken, weten meestal betere manieren om ondersteuning in de zorg willen krijgen.

Voor alle inwoners en organisaties die een idee of initiatief aandroegen gold dat zij bereid moesten zijn om hun idee zelf uit te voeren.

In de bijlage van dit artikel vind alle gepresenteerde ideeën. De foto’s bij dit artikel zijn van de presentatie van Harry van Kampen, hij pleitte voor gratis busvervoer voor mensen met een minimuminkomen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.