het aspergeseizoen is geopend

Het aspergeseizoen in Salland en Vechtdal zijn zaterdag feestelijk geopend bij Tuinderij van der Kolk in Dalfsen. In aanwezigheid van veel belangstellenden zijn de eerste asperges uit de grond gestoken. Voor de aanwezige gasten hadden ruim 15 aanwezige restaurants van de allereerste asperges heerlijke aspergegerechtjes gemaakt. De opening is dé start van ‘Salland Aspergeland’.

Tot en met 24 juni 2015 vinden er diverse activiteiten en evenementen plaats die in het teken staan van het witte goud: dé Sallandse asperge. Salland en Vechtdal Overijssel beschikken over een zeer lichte zandgrond met diep grondwater. Hierdoor ontstaat de specifieke smaak van de Sallandse asperge die van uitzonderlijke klasse is. Alle aspergetelers, verbonden in de campagne ‘Salland Aspergeland’ organiseren gedurende het aspergeseizoen leuke en informatieve aspergedagen op de boerderij.

De Aspergedagen zijn een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis. Zo is er zaterdag 25 april een open dag bij Landwinkel de Maathoeve in Heeten. Hier kun je genieten van aspergeproeverijen van aspergeteler Ogink uit Raalte en live cooking uit Hollandse en Perzische keuken. Daarnaast wordt er een streekmarkt georganiseerd met demonstratie likeur maken, wijnproeverij, pizza’s bakken in de houtoven en nog heel veel meer.

Kijk op staging2.sallandaspergeland.nl voor een overzicht van heerlijke asperge arrangementen.Stap op de pedalen en fiets een van de Aspergefietsroutes én koop onderweg dagverse asperges bij een teler aan huis. Fiets via de knooppunten de route Deventer (25/37/51 km) of de route Raalte (41 km.).

De Aspergefietsroute kost 1,50 euro per stuk en is verkrijgbaar bij alle VVV’s en Tourist Info Punten in Salland, boekhandels en de grotere verblijfsaccommodaties.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.