heino werkt wederom groot succes

“We zijn trots met zoveel industriële bedrijvigheid in Heino. Je wilt niet weten hoeveel bedrijven nog werken met ambachten en technieken.” vertelt Ronald Kieftenbeld van Heino Aktief. De vijf bedrijven die vandaag en gisteren hun deuren wagenwijd openden zijn Volkerink Agri, Groenonderhoud en Grondwerk, Auto Service Heino, Industriële Diensten Heino, Aart Camper Inbouw en Seine Meubelen.

Wethouder Jacques van Loevezijn opende gisteren na een toespraak, symbolisch de tweede editie van Heino werkt. Dit werd gedaan door het weghalen van blikjes poedermelk bij de melkfabriek IDH. Hiermee werd de doorgang naar de bedrijven geopend en werd de rondleiding gestart.

IDH is een bedrijf dat al meer dan 100 jaar actief is in Heino. Vroeger was dit de coöperatieve melkfabriek, waar melk van de boeren uit de omgeving werd verwerkt. Nu is het een bedrijf dat is gespecialiseerd in het verpakken en verwerken van melkpoeders op geavanceerde menglijnen. De producten van IDH gaan de hele wereld over, bijvoorbeeld naar China, Korea, Egypte, Zuid Amerika en Afrika. Daarom moet het bedrijf meegaan met zijn tijd en beschikt het over een strenge kwaliteits garantie en een groot silo park, dat uitgebreid aan bod kwam vandaag.

Na IDH volgde AART Camper inbouw aan de overkant van de straat. Zij zijn gespecialiseerd in het ombouwen van bussen tot campers. Zij leveren exclusief maatwerk dat voldoet aan alle wensen. Zij demonstreerden onder andere hoe een kale bus omgebouwd werd tot complete droom camper. Van het ombouwen van het dak tot en met het inbouwen van meubels en elektrische bedrading, alles kwam uitgebreid aan bod.

Vervolgens was het de beurt aan Seine Wonen. Seine liet zien hoe alles rolt en zeilt in het magazijn van de interieur specialist van Heino. In 1962 is Seine Wonen begonnen in Heino, en is op de dag van vandaag uitgegroeid tot een begrip in Heino en omgeving. Als het gaat om een nieuwe bank, vloer of raamdecoratie, voor bijna alles kun je terecht bij Seine Wonen. Zij hebben dan ook als streefdoel om van iedereen huis een thuis te maken.

Volkerink Heino had al zijn grote gereedschap en paradepaardjes uitgestald voor vandaag. Het is het bedrijf dat gespecialiseerd is in agrarisch werk, groen- en terrein onderhoud, grondverzet en verhuur van verreikers en kranen. Zij zijn een grote hulp voor boeren op het gebied van mest injectie, gras- en maïshakselen en grasmaaien. Voor aannemers wordt het grote gereedschap in de vorm van kranen ingezet. Terwijl de verreikers vaak ingezet worden in de bouw, maar ook voor asbest saneringen. De machines werden uitgebreid gedemonstreerd, zodat het doel ervan al snel duidelijk werd. Ook mochten een aantal machines door de bezoekers zelf bediend worden onder begeleiding. Zo kon er met een trekker een kegel omver gereden worden, met een minigraver een kruiwagen vol zand geladen worden of kon men spijker poepen in het groot met een mobiele kraan. Ook was er de mogelijkheid om een hoogwerker Heino vanuit de lucht te bewonderen.

Als laatste volgde Auto Service Heino. ASH is een bedrijf dat zich richt op reparatie, onderhoud en verkoop van auto’s. Het bedrijf bestaat al sinds 1969 en is destijds begonnen als bandenbedrijf. Vandaag kon men er zien wat het bedrijf op de dag vandaag allemaal doet. Zo werden er demonstraties gegeven over het uitrichten van een lichtmetalen velg, het uitlezen van een motormanagementsysteem en verschillende workshops om kleine reparaties zelf uit te voeren aan de auto.

Daarmee heeft Heino laten zien hoe bedrijvig zij is en dat de bedrijven die Heino rijk is heel wat voor elkaar en de inwoners kunnen betekenen. Ondernemersvereniging Heino Aktief kijkt daarom dan ook met trots terug op een geslaagde tweede editie van Heino werkt.

Bron: NuHeino

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.