heino wandelt langs oorlogsverhalen

De traditionele paaswandeling, georganiseerd door de vereniging voor heemkunde ‘Omheining’ te Heino, trok dit jaar meer wandelaars dan in vorige jaren. Bleef de teller meestal steken bij zo’n 400 wandelaars, nu schreven zich er 620 in. Daar zullen de uitstekende weersomstandigheden en het thema van de wandeling – Sporen uit de oorlog – mogelijk debet aan zijn geweest.

Wandelaars konden zich inschrijven in de Maalderij aan het 14 Aprilplein waar men ook voor of na de wandeling de tentoonstelling ‘Heino 70 jaar bevrijd’ kon bezoeken. Veel ouders met kinderen maakten van deze gelegenheid daadwerkelijk gebruik.

De route voerde langs een aantal locaties die een rol gespeeld hebben in de Tweede Wereldoorlog en waarvan in het routeboekje en op informatieborden langs de route informatie werd gegeven. De koffiepauze was bij restaurant ‘GoChallenge’ van Summercamp Heino bij het Jacobsgat.

De organisatie van de wandeling kijkt met tevredenheid terug op deze geslaagde dag en bedankt alle vrijwilligers die zich ingezet hebben om er een geslaagd evenement van te maken. Alle wandelaars zien we graag terug op Tweede Kerstdag.

De openingstijden van de tentoonstelling ‘Heino 70 jaar bevrijd’:

Maandagmorgen 10.00 u – 12.00 u

Zaterdagmiddag 14.00 u – 16.00 u

Elke laatste donderdagavond van de maand 19.00 u – 21.00 u

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.