heeten in de problemen na vierde nederlaag op rij

Heeten heeft zaterdagavond voor de vierde keer op rij verloren. Het inhaalduel tegen Colmschate’33 eindigde in 2-1, waardoor de degradatiezorgen toenemen bij de groenhemden. De ploeg staat inmiddels op de elfde plaats in de Derde klasse B.

“We hebben best naar behoren gespeeld”, sprak Heeten-trainer Marco Onderberg na afloop. “Maar tegen Colmschate verloren we gewoon van een sterkere tegenstander. Met een beetje geluk hadden we nog een puntje gepakt, maar dat was niet verdiend geweest.”

De thuisploeg kwam sterk uit de startblokken op Sportpark de Achterhoek. Glenn Koerkamp won in de tweede minuut een duel van twee Heeten-verdedigers en opende de score. In de fase daarna kreeg Colmschate kansen op meer. “Pas na twintig minuten kwamen we een beetje onder de druk weg. Als het halverwege 3-1 stond, hadden we niet mogelijk klagen”, gaf Onderberg toe. In plaats daarvan was de ruststand 1-1. Alexander Ruiter werd onderuit getrokken in de zestien en benutte de strafschop zelf.

Ook in de tweede helft sloeg Colmschate snel toe. Een voorzet vanaf de zijkant werd binnengelopen door Bas Jansen. Het bleek de laatste treffer van de avond. In de slotfase speelde Heeten ‘alles of niets’ en was het nog wel een keer dichtbij de gelijkmaker. Die kwam er niet, waardoor de ploeg opnieuw met lege handen staat.

Maandag treft Heeten in Markelo de nummer dertien van 3B. “Daar moeten we de punten pakken”, aldus Onderberg. “Bovendien spelen we de wedstrijd tegen Beekbergen nog uit, daarin staan we met 2-1 voor.” Om nacompetitie te ontlopen zal Heeten vier ploegen onder zich moeten houden.

Rechterrijtje 3B:

8. Vaassen 20 – 26

9. ZVV 17 – 25

10. Albatross 20 – 23

11. Heeten 19 – 21

12. Activia 19 – 21

13. Markelo 20 – 13

14. Sallandia 20 – 6

Aan het einde van het seizoen degraderen de nummers 13 en 14 rechtstreeks. De nummers 11 en 12 spelen nacompetitie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.