handbal groessen lachende derde en wordt kampioen

Zaterdag 11 april werd in de laatste speelronde van de Eerste Klasse de strijd om het kampioenschap beslist. De strijd om de titel kende zijn weerga niet en kan bestempeld worden tot één van de mooiste kampioenschappen in de Eerste Klasse. Voordat de wedstrijden begonnen waren er drie teams die gingen strijden om het kampioenschap. Kwiek3, Overwetering en Groessen konden allemaal nog kampioen worden en speelden allemaal tegelijk hun wedstrijden. Kwiek 3 moest uit naar Arnhem en nam het op tegen E&A. In de andere wedstrijd nam Groessen het thuis op tegen Overwetering.

Kwiek 3 stond voor het begin van de wedstrijd eerste in het Klassement met evenveel punten als Overwetering. Groessen stond daar maar 1 punt achter. Alle scenario`s doorgenomen had Kwiek op voorhand de beste papieren en Groessen de slechtste papieren, maar Groessen trok uiteindelijk toch aan het langste eind en werd op geweldige manier kampioen.

Kwiek 3 en Overwetering laten het liggen

De wedstrijden van alle drie de teams begonnen op zeven uur . Allemaal hadden ze aan het begin van wedstrijd last van de spanning. In de wedstrijd van Kwiek 3 ging het aan het begin wel gelijk op, maar de Raalter dames speelden niet goed. Ze kwamen nauwelijks door de defensie van E&A en als ze de kansen kregen dan was de afronding niet scherp. Na 10 minuten stonden de dames al met 5-3 achter. Op het andere veld was de spanning net zo groot. Na 8 minuten gespeeld te hebben stond het nog 0-0 en was het Groessen die de score opende . De virtuele stand na 10 minuten was zo dat Groessen de kampioen zal zijn voor Kwiek en Overwetering. Groessen leek na de openingstreffer snel weg te lopen bij Overwetering. Groessen kwam op een 5-1 voorsprong, maar zag de ploeg uit Olst al weer snel terug komen. In het verloop van de eerste helft bleven bij de teams gelijkwaardig en was het verschil maar steeds één doelpunt. Met rust ging Overwetering met voorsprong de rust in met 7-8. De Raalter ploeg kwam eigenlijk de hele eerste helft niet in hun spel en liep met nog 10 minuten te spelen tegen een 11-6 achterstand aan. De dames speelden slap en konden aanvallend geen vuist maken. Ruststand daar 12-8.

Door deze tussenstanden lag Overwetering opeens op titelkoers voor Kwiek 3 en Groessen.

In de tweede helft ging het in Groessen verder waar het gebleven was. Beide teams wouden van geen wijken weten en de wedstrijd bleef ongekend spannend. In Arnhem kwam Kwiek 3 goed de kleedkamers uit en leek hun vertrouwde spel weer te spelen. Binnen 5 minuten kwamen de dames terug tot 13-13 stand en door de gelijke stand op dat moment in Groessen was Kwiek weer de virtuele kampioen. Maar na de gelijkmaker zakte het niveau van de Raalter ploeg weer en liet E&A weer snel uitlopen. In Groessen was de spanning om te snijden. Na 15 minuten stond het daar gelijk en was er nog geen zinnig woord te zeggen wie er daar zou gaan winnen. Kwiek 3 stond op dat moment achter met 17-14 en op dat moment was Groessen weer de virtuele koploper. Het was de hele wedstrijd stuivertje wisselen tussen de drie teams. Kwiek 3 kwam eigenlijk voor de rest wedstrijd niet meer dichterbij en met 20 minuten te spelen stond het al 21-16 en leek de wedstrijd gespeeld te zijn . Ondertussen was er niet Groessen niet veel veranderd en was de tussenstand 16-15 in het voordeel van Groessen. Kwiek 3 kwam in het vervolg van de wedstrijd niet meer in de buurt van E&A en kon het kampioenschap vergeten. Voor het andere velde betekende dit dat één van hun kampioen zou gaan worden. Met nog 6 minuten te gaan was het Overwetering die langszij kwam en op dat moment de virtuele koploper werd. Met nog vijf minuten kwam Groessen op een 17 -16 voorsprong en nam het stokje over van Overwetering . In het vervolg van de wedstrijd waren er kansen genoeg om de gelijkmaker te maken voor Overwetering, maar met nog 40 seconden te spelen scoorde Groessen de 18-16 en was de wedstrijd en de kampioenschap beslist.

Groessen werd na een zeer spannende laatste speelronde kampioen van de Eerste Klasse. Kwiek 3 en Overwetering zullen zeer teleurgesteld zijn over het mislopen van het kampioenschap, omdat beide teams er periodes in het seizoen hadden waarop zei zicht hadden op de titel. Seizoen 2014/2015 was een zeer leuk met uiteindelijk een geweldig eind met een mooie kampioen uit Groessen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.