go ahead eagles richt de blik op zichzelf

Na de historische overwinning in de Kuip neemt Go Ahead Eagles het aanstaande zaterdag in de eigen Adelaarshorst op tegen FC Utrecht. Volgens hoofdtrainer Dennis Demmers moet er gewonnen worden, wil Eagles zich nog rechtstreeks handhaven. “De druk is aanwezig, maar die leg ik mijn spelers ook zelf op.”

Door de 0-1 overwinning op Feyenoord heeft ‘Kowet’ zichzelf nog een laatste sprankje hoop gegeven op de doelstelling die al het hele seizoen vaststaat: rechtstreekse handhaving. Toch is Demmers zich er van bewust dat de overwinning in het niets valt wanneer er in de resterende wedstrijden geen punten meer worden gepakt. “Als je in de Kuip wint mag je daar trots op zijn, maar dat moet niet langer duren dan één dag. Want we hebben nog niets”, weet de trainer.

Om van dat niets iets heel moois te maken moet FC Utrecht verslagen worden. Volgens Demmers is zijn ploeg zich daarvan bewust en hij heeft vertrouwen in een goed resultaat. “Je zag in Rotterdam dat het voetbal weer terugkomt in de ploeg. De spelers staan weer met meer lef op het veld, nadat er weinig vertrouwen en zelfs een beetje angst was toen er vaak achter elkaar verloren werd. Het hele team is op de goede weg. De spelers beseffen dat het twaalf uur is en het teambelang staat voorop.”

Demmers maakt van dezelfde basisopstelling gebruik als in Rotterdam om de punten zaterdag in eigen huis te houden. “Ik heb geen reden om te wisselen”, is de klare taal van de oefenmeester. Wesley Verhoek is hersteld van zijn hoofdblessure en zal ook starten. In de wedstrijd tegen Feyenoord kreeg hij een keihard schot van medespeler Plet in zijn gezicht, maar daar had hij deze week weinig last van vertelt Demmers. “Hij zag tijdens de wedstrijd wazig en had last van zijn kaak, waardoor ik hem moest wisselen. Maar maandag heeft hij alweer meegetraind.” Goudhaantje Reimerink, die in Rotterdam de enige treffer voor zijn rekening nam, moet wederom plaatsnemen op de bank.

Blessures

Jeffrey Rijsdijk en Alex Schalk zijn nog niet hersteld van blessures. Rijsdijk trainde afgelopen maandag met de beloften mee, maar kreeg toen een terugslag te verwerken. De middenvelder moet nu rust houden en zal maandag weer proberen te trainen, terwijl de rest van de groep dan vrij is. Alex Schalk is herstellende van zijn blessure en met hem gaat het de goede kant op. Het vrije weekend dat na Go Ahead Eagles – FC Utrecht op het programma staat in verband met de bekerfinale komt voor de twee heren goed uit.

Tweede kans

Wat betreft de ‘veilige’ vijftiende plek is Go Ahead Eagles afhankelijk van de concurrentie. De ploegen die boven Go Ahead Eagles staan (NAC, Heracles en Excelsior) zullen punten moeten laten liggen. De Deventenaren hebben dus niets in eigen hand. Daar is Demmers het echter mee oneens. “Iedereen praat nu weer over directe handhaving. Maar mocht dat niet lukken, dan hebben we nog een tweede kans. In de nacompetitie hebben we alles weer in eigen hand”, aldus Demmers die niet in ging op het feit dat Eagles het verdient om in de Eredivisie te blijven. “Je verdient het pas om in de Eredivisie te blijven wanneer je er ook echt in blijft.”

Ondanks het feit dat andere ploegen punten moeten laten liggen kijkt Demmers niet te veel naar andere teams. “We kijken alleen naar onszelf. Alleen wanneer we zelf weten te winnen kunnen we naar de resultaten op andere velden gaan kijken. Het heeft geen zin om je daar druk over te maken, want je hebt er toch geen invloed op. Voor deze wedstrijd keken we ook niet te veel naar FC Utrecht, op de tactische analyse na. We gaan uit van eigen kunnen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.