geen gemeentegeld naar onderzoek wildpark

De gemeente Deventer steekt geen geld in een haalbaarheidsonderzoek naar dierenpark Arusha Wildlife. Een gezamenlijke motie van GroenLinks en Gemeentebelang om een bijdrage tegen te gaan, kreeg brede steun in de raad.

VVD, DeventerNu, Deventer-Sociaal en ChristenUnie stemden in met de motie van de twee partijen, die voorafgaand aan het raadsdebat nog ieder een eigen motie hadden ingediend. Tijdens een schorsing van het debat besloten de twee fracties gezamenlijk één motie op te stellen met een simpele boodschap: De gemeente moet het haalbaarheidsonderzoek naar Arusha Wildlife niet financieel steunen.

Het college was voornemens 135.000 euro bij te dragen aan een haalbaarheidsonderzoek voor het dierenpark in het gebied Baarlerhoek-Linderveld.

Dat de gemeente niet bijdraagt aan het haalbaarheidsonderzoek, betekent nog niet dat dit onderzoek er niet komt. Het is nog niet duidelijk hoe Dormio reageert op deze ontwikkeling. Noch is het duidelijk of de Provincie Overijssel de gevraagde 100.000 euro wél gaat bijdragen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.