feestelijk concert in whzh

Op zaterdag 25 april 2015 om 20.00 uur zullen Arjan Breukhoven op het orgel en Patrick Curfs op de saxofoon een concert geven in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld. Het wordt een interessant concert met een afwisselend programma.

De combinatie orgel/saxofoon is een unicum en komt nagenoeg niet voor. Dit belooft een zeer bijzonder concert te worden! Er zullen o.a. de volgende werken worden gespeeld met orgel en saxofoon samen; ‘Papa, can you hear me’ van M. Legrand, ‘The Prayer’ van C. Bayer Sager, ‘Czardas’ van V. Monti, ‘Esther’ van R. van Otterloo, ‘You raise me up’ van R. Lovland, ‘La Carnaval de Venise’ van J.B. Arban etc.

Ook zult u diverse orgelsolo’s ten gehore krijgen; ‘Power of life’ van M.L. Takle, ‘Minutenwals’ van F. Chopin, ‘Finlandia’ van J. Sibelius, ‘Galopping Comedians’van D. Kabalevsky, ‘Adios Nonino’ van A. Piazolia (bew.A.Breukhoven), etc.

Arjan Breukhoven werd op 18 mei 1962 geboren. Aanvankelijk studeerde hij orgel bij Jan Brandwijk en later orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar o.a. Wim van Beek en Bert Matter zijn leraren waren. Aan het conservatorium studeerde Arjan Breukhoven piano bij Albert Brussee. In deze conservatorium-tijd kreeg hij ook les van de beroemde Franse organist en pedagoog Gaston Litaize. Tevens studeerde hij koor- en orkestdirectie aan de prof. Kurt Thomasstichting.

Arjan Breukhoven geeft jaarlijks, als pianist, organist, solistisch of als begeleider van solisten en koren, en als dirigent vele concerten in geheel Nederland en in vele andere landen binnen Europa, Rusland en in Australië. Dit jaar 2015 heeft Arjan 6 buitenlandse concerttournee’s op het programma staan, naar Rusland, Frankrijk, Duitsland (3x) en West-Australië.

Op 14 juni 2014 werd zeer eervol in Parijs aan Arjan Breukhoven uitgereikt, ter gelegenheid van zijn grote verdienste voor de Franse orgelmuziek die hij wereldwijd uitvoert, door de Société Académique d’encouragement et d’éducation ‘Arts, Sciences et Lettres’ te Parijs: de ‘Médaille d’ Argent’ (de zilveren medaille). In 2007 kreeg Arjan het Draaginsigne in Zilver uitgereikt wegens zijn verdienste voor de Protestantse Kerk in Nederland.

Als pianist en als organist heeft hij een eigen, zeer veelzijdige stijl van improviseren ontwikkeld zowel in de klassieke als in de lichte trend. Het grootste orgel waarop Arjan Breukhoven concerteerde was het 127 stemmen tellende orgel van de St. Patrick’s Basilica in de Australische havenplaats Fremantle. Bovendien is Arjan Breukhoven dirigent van een drietal zeer grote koorverenigingen.

Arjan verleent jaarlijks zijn medewerking aan zo’n 500 concerten en diensten. Als componist is hij bekend door zijn vele composities voor koor, orgel en andere instrumenten. Arjan Breukhoven is als organist verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs.

Patrick Curfs, Nederlands sopraan- en alt-saxofonist, studeerde klassieke muziek en saxofoon lichte muziek aan de conservatoria van Tilburg en Rotterdam en rondde beide studies cum laude af. Hij werkte jarenlang in diverse professionele orkesten, maar ook werkte hij als studiomuzikant in diverse producties.

Sinds 1998 speelt hij als lead-altsaxofonist in het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Elk jaar brengen ze een theatervoorstelling, die speelt in de grote theaters in Nederland, Duitsland en België. In deze hoedanigheid werkte hij samen met vele bekende artiesten waaronder Toots Tielemans, Lee Towers, Liesbeth List, Johnny Logan en dit jaar met Ellen ten Damme.

Naast zijn bezigheden als musicus werkt Patrick als producent en organisator van concerten.

Zo produceerde hij de ‘tribute to Pim Koopman’ in Paradiso in Amsterdam, waarin Kayak en diverse artiesten één van Nederlands grootste producers zullen eren.

Het is gewenst vooraf te reserveren op tel.nr. 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt € 14,00 p.p. incl. koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.