feest bij molen de star

Zaterdag 9 mei as is het Nationale Molendag. Zoals elk jaar is Molen de Star in Balkbrug actief op deze dag. Dit jaar is voor de molen een bijzonder jaar. Ze bestaat in deze vorm twaalf en een half jaar. Uiteraard willen wij dit feest uitgebreid met Balkbrug en omstreken vieren. Omdat de molen sinds kort opgenomen is in de Kunst en cultuurhistorische fietsroute Ommen Noord is besloten om daar samen een mooie dag neer te zetten.

We beginnen met een uitgebreid “Starontbijt “ bij en in de molen. Om de eetlust op te wekken is er een “Starwandeling “ georganiseerd richting de Ommerschans, voorafgaande aan dit ontbijt. De start van deze wandeling is om 8.00 uur. Tot ongeveer 10.00 uur kunnen de deelnemers gebruik maken van het ontbijt. Door sponsoring is de prijs laag gehouden; slechts 1 Euro pp voor een vijfsterrenontbijt!

Rond de Molen is er een kunstmarkt georganiseerd. In meer dan 10 kramen kunnen de aanwezigen allerlei vormen van kunst bewonderen. Er is een speciale activiteit voor de kinderen georganiseerd met een leuke prijsuitreiking. In het magazijn van de Molen is er een prachtige diavoorstelling te zien van de fietsroute, gemaakt door een topfotograaf Klaas Poppens.

En alsof dit niet genoeg is worden er boeiende verhalen verteld over het Tolhuis en de Ommerschans in relatie met de historie van Molen de Star, door Jan Veurink uit Ommen, voorzitter van Vereniging de Ommerschans, en Cees Zoon, eigenaar van het Tolhuis in Witharen. Tevens is er live-muziek en zijn er georganiseerde rondleidingen door de Molen.

Dit alles is gratis te bezoeken! Van harte uitgenodigd om dit evenement mee te maken. Je moet je wel even aanmelden. Hoe? Dat kun je vinden in de poster.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.