expositie kijk de mens in de huishoudschool

In het Kunstenhuis & Culturele werkplaats De Huishoudschool is vanaf 27 maart, de expositie te zien van de beeldende kunstenaars Liselot Ribbens, Gerrit Ribbens, Frouke Tigchelaar en Patricia Achenbach-Veira. In hun werk, dat hemelsbreed van elkaar verschilt, hebben zij toch een belangrijke overeenkomst gevonden. Ze zijn allen bezig met hun eigen zoektocht naar, en hun eigen weergave van “De Mens”.

Dit thema: “KIJK DE MENS, mensen kijken” is datgene wat hen verbindt en daarmee dus het uitgangspunt van deze expositie.

Liselot Ribbens( Meppel): Schilderen is voor Liselot een intuïtieve gebeurtenis zonder begin, zonder eind. Verwondering ontstaat tijdens het schilderen. De mens komt vaak in geabstraheerde vorm in beeld en vertelt zijn eigen verhaal. Een ware zoektocht naar het onaanraakbare en het overbodige.

Gerrit Ribbens( Enschede) put uit zijn onderbewuste. Eerst komt het idee, later de titel. Men zou zijn werk “Post metafysisch symbolisme” kunnen noemen. Filosofie in beeld!

Frouke Tigchelaar( Enschede) probeert het nietszeggende vanzelfsprekend te maken. In haar installaties gebruikt ze veelal huishoudelijke spullen, rommel en gevonden materiaal. Tijdens de opening op zaterdag 28 maart gaat Frouke voor de eerste keer haar kunst met dans combineren in een performance.

Patricia Achenbach( Deventer) wordt in haar werk geïnspireerd door reeksen en series en door de verschillen en de verbanden tussen allerhande zaken. Denk hierbij aan ogenschijnlijk vanzelfsprekende dingen in het leven zoals het alfabet, getallen of bijvoorbeeld de vier seizoenen. De mensfiguur is ook in haar werk een steeds terugkerend gegeven.

De expositie “KIJK DE MENS, mensen kijken”, is van vrijdag 27 maart tot en 18 april te zien in het Kunstenhuis & Culturele werkplaats De Huishoudschool te Raalte.

Toegang is gratis!

Openingstijden van de expositie:

Woensdag: 14.00 – 17.00 uur

Vrijdag: 15.00 – 18.00 uur

Zaterdag: 12.00 – 17.00 uur

Zondag: 14.00 – 17.00 uur

Bezichtiging op afspraak is mogelijk

kijkdemens.mensenkijken@gmail.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.