ehbo nieuwleusen huldigt jubilarissen

In de loop van de jaren is de lesstof ook veranderd. Vroeger leerde men hoe je iemand met een gebroken been moest spalken. En hoe je de brancard moet gebruiken. Dat wordt nu niet meer geleerd. Maar nu is verbandleer, reanimatie en gebruik van de AED verplichte examenstof. Ook de inzet van de EHBO-ers tijdens diverse evenementen is veel intensiever geworden. De aanwezigheid van de EHBO is vaak gekoppeld aan het krijgen van een gemeentelijke vergunning. Enkele EHBO-ers vormen een werkgroep die kinderen van groep 8 van de basisscholen in Nieuwleusen de grondbeginselen van de EHBO bijbrengt.

De vereniging telt op dit moment bijna 60 leden. Twee daarvan, dhr. Benny Stegeman en mevr. Minie Boudewijn-Witpaard, kregen de dr. C.B.Tilanus onderscheiding uit handen van dhr. Hans den Outer, bestuurslid van het district Overijssel. Dhr. Ab v.d. Lee is al 40 jaar EHBO-er. Hij ontving een speldje met een daarbij horende oorkonde. Om het diploma geldig te houden, wordt er elk winterseizoen een aantal herhalingslessen gegeven door de kaderinstructrices Joke v.d. Burg en Els Brok. Zo worden de theorie en de praktische handelingen op peil gehouden, zodat een slachtoffer optimaal kan worden behandeld.

Als er voldoende belangstelling is, begint in het najaar weer een beginnerscursus. U kunt zich daarvoor aanmelden via de website staging2.ehbo-nieuwleusen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.