eerste junior ga eagles tekent profcontract

Orhan Džepar is de eerste speler uit de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles die een contract aangeboden heeft gekregen. De 18-jarige spelverdeler zal vanaf de voorbereiding op koment seizoen meetrainen met de hoofdselectie.

“Of ik blij ben? Ja, natuurlijk”, zegt de 18-jarige spelverdeler. “En ik besef ook dat het best wel bijzonder is.” En dat is het zeker. Orhan Džepar is namelijk de eerste junior van Go Ahead Eagles die doorstroomt sinds de club dit seizoen weer zijn eigen spelers opleidt. “Blijkbaar heb ik wel talent… De club ziet toekomst in mij en dat is heel mooi.” Aan de intenties van de gedreven student zal weinig veranderen: “Ik blijf mijn uiterste best doen, in trainingen en wedstrijden.”

Zijn trainer bij de A1, Harry Decheiver, had dit seizoen al snel in de gaten dat hij een talent in de gelederen heeft. “Als je Orhan analyseert, voldoet hij aan veel voorwaarden om het profvoetbal te kunnen halen. Dan heb ik het over functionele techniek, tactisch vermogen, coördinatie en kracht. Ook andere mensen, zoals Henk ten Cate, hebben hem bekeken. Onze gezamenlijke conclusie is dat hij voldoet. Daarom heb ik hem aanbevolen.”

Bij de hoofdselectie zal Orhan te maken krijgen met meer druk, op fysiek en mentaal vlak. Decheiver: “De vraag is of hij alles voor het voetbal kan laten. Wij denken dat hij dat kan. Mijn inschatting is dat Orhan het niveau van de eredivisie aankan.”

Potentie om door te breken

Bart Voortman, voorzitter van de Voetbalopleiding, spreekt van een geweldig succes. “Heel gaaf dat nu al één van onze spelers de stap kan maken. Orhan moet het nog waarmaken, maar de potentie om door te breken heeft-ie. Dit zet de Voetbalopleiding van Go Ahead Eagles op de kaart. Een boost voor iedereen die bij deze tak van de club betrokken is.”

Het contract van Orhan Džepar is met terugwerkende kracht op 1 januari ingegaan. Vanaf de voorbereiding op de nieuwe voetbaljaargang is hij twee seizoenen aan Go Ahead Eagles verbonden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.