eagles wint en legt de kuip het zwijgen op

Go Ahead Eagles heeft voor een grote stunt gezorgd in de Eredivisie. Na zeven opeenvolgende nederlagen wisten Demmers en zijn mannen drie punten mee te nemen uit de Kuip. Jules Reimerink zorgde voor het enige doelpunt van de middag en werd man of the match. Een opsteker uit onverwachte hoek voor de Deventenaren die de afgelopen tijd juist al afgeschreven waren.

Go Ahead Eagles wist de volle Kuip in de eerste helft het zwijgen op te leggen. Doordat de bezoekers in defensief opzicht goed opgesteld stonden kon Feyenoord niet voor spektakel zorgen. En dat werd door veel Rotterdamse bezoekers wel verwacht. De voorspellingen vooraf lieten er geen twijfel over bestaan. Feyenoord ging een makkelijke middag tegemoet.

Die verwachtingen kwamen in eerste instantie niet uit. Feyenoord had grote moeite met het vinden van de vrije man in de buurt van het vijandelijke doel. Eagles daarentegen beperkte zich tot verdedigen. Demmers had vrijdag al aangegeven dat hij met zijn ploeg vanuit de counter voor gevaar wilde stichten. Daarom speelde Plet in de spits en zat Kolder na lange tijd weer eens op de bank.

Hoewel Eagles in verdedigend opzicht uitstekend stond opgesteld, kon het aanvallend geen vuist maken. Feyenoord werd wel gevaarlijk. El Ahmadi kopte op de kruising nadat Van Beek zijn volley net over het doel van Van der Hart had zien gaan. Vervolgens had Toornstra de 1-0 op de schoen, maar hij trof geen doel nadat Achahbar de bal met wat geluk bij de middenvelder kreeg. Omdat Feyenoord in een veel te laag tempo speelde bleef het lange tijd bij die kansen.

Tien minuten voor rust wist Eagles aanvallend wel door te breken. Uitgerekend verdediger Bart Vriends dook op voor het doel van Vermeer en schoot de bal beheerst binnen. De vlag ging echter onterecht omhoog waardoor Eagles een voorsprong werd ontnomen. Vervolgens kregen Clasie en tot twee keer toe Kazim-Richards nog goede mogelijkheden, maar gescoord werd er in de eerste helft niet.

Rutten besloot in de rust in te grijpen. Hij wilde het lamlendige Feyenoord duidelijk nieuw leven inblazen en wisselde Achahbar en Toornstra voor Boëtius en Vilhena. Dat bleken niet direct versterkingen want de eerste grote mogelijkheid was voor Glynor Plet. Na een goede voorzet van De Sa kreeg de spits een vrije kopkans. Plet wist daar niet meer uit te halen dan een bal die over het doel van Vermeer ging.

Gedurende de tweede helft kwam bij de meegereisde supporters uit Deventer steeds meer het besef dat er een goed resultaat te behalen viel in Rotterdam. Feyenoord leek zich niet druk te maken om het resultaat zondagmiddag. Het feit dat de elf van Rutten Eagles rustig lieten opbouwen en niet onder druk zetten verraadde de slappe instelling van de thuisploeg.

Wake up call

Jules Reimerink schoot de Feyenoorders twintig minuten voor het einde van de wedstrijd wakker. De buitenspeler werd gelanceerd door Peter van Ooijen, bleef kalm en schoot de bal beheerst langs doelman Vermeer. Eagles op voorsprong en gemopper in de Kuip. Het kon niet mooier voor Demmers en zijn mannen.

Toch voerde spanning de boventoon in de Kuip. Ook bij de uitsupporters. Eagles gaf dit seizoen een minimale voorsprong vaak uit handen in de slotfase, dus het billen knijpen was terecht. Feyenoord drong aan op de gelijkmaker, maar succesvol werd het niet. Zelfs het Legioen keerde zich in de eigen Kuip tegen de zwak spelende ploeg.

Uiteindelijk wist Feyenoord niet meer terug te komen in de wedstrijd al was de ploeg een paar keer dichtbij de gelijkmaker. Voor Go Ahead Eagles een enorme opsteker in deze beroerde tijd. Na zeven nederlagen op rij kwam de onverwachte winstpartij wellicht net op tijd om toch nog directe handhaving te realiseren. Het vertrouwen is in ieder geval weer terug in de Deventer ploeg.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.