eagles verliest ook onder demmers

Go Ahead Eagles heeft de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden verloren met 1-0. In het Cambuurstadion was de thuisploeg oppermachtig. Eagles kwam afwachtend voor de dag en leek met angst in de benen te spelen. De ploeg creëerde geen fatsoenlijke kans uit lopende aanvallen en was alleen sporadisch gevaarlijk uit standaardsituaties.

In Leeuwarden trof Go Ahead Eagles de ploeg die dankzij de Deventenaren bijna twee jaar geleden promoveerde naar de Eredivisie. Door de winstpartij van Eagles op Volendam werd Cambuur destijds kampioen van de Eerste Divisie. Eagles promoveerde even later in datzelfde seizoen eveneens naar het hoogste voetbalniveau in Nederland. Een blik op de ranglijst leert ons dat middenmoter Cambuur zich heeft doorontwikkeld. Eagles daarentegen speelt nog voor degradatie.

Vanaf de eerste minuut liet Cambuur weten dat het geen cadeautjes voor bewezen diensten ging weggeven aan de bezoekers. De thuisploeg nam direct het initiatief, maar dat stond Go Ahead Eagles dan ook toe. Dat leidde er toe dat Cambuur het spel kon maken. De voorzichtige en afwachtende speelwijze van de ploeg van Demmers zorgde er voor dat Go Ahead Eagles zelden van de eigen helft afkwam. Toch duurde het lang voordat Cambuur in aanvallend opzicht van zich deed spreken.

De keren dat Eagles wel gevaarlijk werd voor het doel van Nienhuis kwamen voort uit standaardsituaties. De drie voorzetten van Van der Linden konden echter niet worden afgemaakt. Typerend was dat de twee vrije trappen en de hoekschop waaruit Van der Linden mocht aanhalen werden ‘versierd’ aan de rechterkant van het veld. Reimerink zorgde daar nog enigszins voor wat gevaar, terwijl De Sa aan de andere kant onzichtbaar was. Rijsdijk was intussen ook onzichtbaar geworden. Hij moest de strijd geblesseerd staken en werd vervangen voor Van Ooijen.

Cambuur stelde daar meer tegenover voor rust. De ploeg van trainer Henk de Jong had een aantal goede mogelijkheden. Eagles mocht dan ook blij zijn met een 0-0 rust stand, temeer omdat de bal twee keer van de eigen doellijn moest worden gehaald. Vooral in de counter bleken de Friezen levensgevaarlijk. Via Ogbeche werd Narsingh telkens gelanceerd die Schenk vaak te slim af was.

Aanvallend onmachtig

De tweede helft moest Go Ahead Eagles de afwachtende houding verruilen voor een meer aanvallende speelstijl wanneer het voor drie punten wilde spelen. Met een gelijkspel zou de ploeg niets opschieten dus een aanvallende impuls leek noodzaak. De eerste kansen in het tweede bedrijf waren echter voor de thuisploeg. Omdat Eagles aanvallend onmachtig was kon Cambuur iedere keer weer bouwen aan een nieuwe aanval.

Om een aanvallende stimulans in het elftal te brengen kwam Demmers met de wissel Plet voor Kolder. Daarmee probeerde de nieuwbakken trainer iets te forceren maar gaf hij ook een signaal af. Demmers durfde het blijkbaar niet aan om aanvallender te gaan spelen door bijvoorbeeld een middenvelder er af te halen. Een alles-of-niets-offensief bleef dan ook uit.

Hoewel Demmers pleit voor duidelijkheid in het team en het vormen van een eenheid was daar in het veld af en toe niets van te merken. Zo hadden Reimerink en De Sa openlijk een discussie op het veld over wie de rechterflank moest bespelen. Blijkbaar wilden ze beide liever niet op links worden geposteerd. Met een 0-0 tussenstand en nog tien minuten speeltijd op de klok leek Eagles kansloos voor de overwinning. Het was wachten op de openingstreffer van Cambuur. Mocht die niet komen dan mocht Eagles zijn handen dichtknijpen met een punt.

Uiteindelijk kwam het niet zo ver dat Eagles met een goedkoop verkregen punt terug reed naar Deventer. Cambuur-invaller Sebastian Steblecki kapte en draaide wat in het zestienmetergebied van Eagles voordat hij de bal doeltreffend van zijn voet liet spatten. Van der Hart had zijn inzet moeten keren, maar liet zich wederom verrassen.

Pas toen het kwaad was geschied ging Eagles wel vol op de aanval spelen. De kleine tien minuten speeltijd bleken echter te weinig voor het maken van een doelpunt. Plet was wel dichtbij met een poging van afstand, maar Nienhuis redde zijn club. Door de verliespartij verloor Eagles voor de zesde keer op rij. Volgende week wacht FC Twente.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.