eagles verliest na voorsprong van fc twente

Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag met 1-3 verloren van FC Twente. In de Adelaarshorst kwam de ploeg van Demmers nog wel op voorsprong, maar die werd al snel kinderlijk eenvoudig weggegeven. Sven Nieuwpoort mag zich twee tegendoelpunten aanrekenen.

Ondanks de zes nederlagen op rij kwam het publiek vol goede moed naar de Adelaarshorst. Mogelijk droeg het mooie weer een grote bijdrage aan dat positieve gevoel. Van enige opwinding was echter lange tijd geen sprake in de Adelaarshorst. Totdat Gilliano Wijnaldum, die de voorkeur kreeg boven Xandro Schenk, niet aarzelde en het leder van grote afstand op het doel van Marsman afvuurde. Zijn schot spatte uiteen op de paal naast de doelman, maar zorgde er voor dat de wedstrijd ontbrandde.

Even later was het Wesley Verhoek die wel de openingstreffer maakte. Hij profiteerde van een te korte terugspeelbal van Twente-aanvoerder Bjelland op Marsman en lobde de bal over laatstgenoemde. Lang kon Eagles niet genieten van die voorsprong, omdat Nieuwpoort een fout beging. De nimmer overtuigende back liet zijn man lopen en moest dat vervolgens herstellen, maar deed dat met de arm. Leidsman Higler besloot daarom de bal op de stip te leggen en die werd door Hakim Ziyech achter Van der Hart geschoten.

Renato Tapia kreeg nog voor rust de gehele Adelaarshorst stil. De middenvelder uit Peru wist wel raadt met de prachtige pass van Ziyech en rondde de boogbal in de verre hoek doeltreffend af. Dat was een grote klap voor de Deventenaren. In één keer leek het geloof in een goed resultaat weg te zijn. Daar was ook alle reden toe, want het spel van Eagles was nog niet om over naar huis te schrijven. Spelers vonden elkaar moeilijk omdat de meest simpele passes niet aankwamen. Maar ook de echte wil om te winnen straalde niet van de rood-gelen af.

Nieuwpoort wederom afgetroefd

Na rust zorgde Tapia er voor dat ook het laatste beetje hoop van Go Ahead Eagles de lucht in werd geschoten. De ijzersterke middenvelder kopte uit een hoekschop zijn tweede treffer van het duel binnen en daarmee leek het duel al vroegtijdig beslist. Dat wederom Nieuwpoort zich liet verrassen is veelzeggend. De back blijkt dit seizoen voor tegenstanders een wel heel erg makkelijke opponent en wordt keer op keer afgetroefd.

In het vervolg van de wedstrijd lag het duel meer stil dan dat er gevoetbald werd. Tussen de blessurebehandelingen en opstootjes door kwam Go Ahead Eagles niet in de buurt van Marsman. De frustratie droop van de gezichten bij de thuisploeg. Toch deden zich nog een aantal mogelijkheden voor om de wedstrijd spannend te maken. Invaller Plet speelde zichzelf vrij en schoot in het zijnet, Overgoor knalde de bal hoog over en aanvoerder Marnix Kolder raakte de bal compleet verkeerd bij de volgende kans.

Duidelijk werd dat het er voor Eagles echt niet meer in zat om het puntenaantal op te krikken. Daardoor vindt Eagles wederom geen aansluiting met de ploegen die op de ‘veilige’ plekken staan. Maar wellicht nog belangrijker is dat het team van Demmers in de negatieve tendens blijft verkeren. Het vertrouwen keert dan ook nog steeds niet terug en na het ontslag van Booy is de ploeg geen steek verder gekomen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.