druk en succesvol weekend energy

Ook de andere toestellen gingen prima, met een 4e plek voor Carlijn Paasman op sprong, een 4e plek op vloer en een 5e plek op sprong voor Aimy de Greeff, een 6e plek voor Simone van der Vinne op balk en een 9e plek voor Merle Stegeman op sprong.

Er werden wel wat kleine foutjes gemaakt, zoals een vergeten onderdeel op vloer of een zwaaitje te veel aan de brug. En zoiets kost helaas toch flink wat punten. Maar de meiden zijn nog jong en hebben weer wat wedstrijdervaring opgedaan! Voor Aimy eindigde de wedstrijd in een 5e plek, waarmee ze zich geplaatst heeft voor de finale.

Mehri Yaday komt uit in de categorie jeugd (2002). Ze turnde een van haar beste wedstrijden ooit, met zelfs een eerste plaats op vloer. En wat een verrassing toen bleek dat ze de zilveren medaille had gewonnen! Met deze 2e plaats is ook Mehri geplaatst voor de finale.

Lindy van der Hulst is dit jaar eerstejaars junior (2001-2000). Na de vorige wedstrijd was ze wat teleurgesteld en er dus op gebrand om een goede wedstrijd te turnen.

En dit is haar gelukt! Met een vierde plaats op vloer, een derde plaats op brug en een 1e plaats op sprong deed ze het top. Het bleek zelfs goed voor de 1e plaats en een gouden medaille! En natuurlijk werd ook deze prestatie beloond met een finaleplek.

Op 18 april is de finale, ook in Nieuwleusen, hier turnen naast Aimy, Mehri en Linde ook de al geplaatste Merel Meijerink, Maudi Weller, Marit Bouwman en Maaike van Munster hun finale.

Regiofinales groepsspringen

Afgelopen zaterdag mocht een groot deel van de springselectie deelnemen aan de regiofinales groepsspringen. Voor alle onderdelen waar aan deelgenomen werd hadden de teams tijdens de plaatsingswedstrijden laten zien dat zij op de finaledag thuis horen. De jeugd sprong op minitramp, minitramp pegasus en tumbling, de junioren sprongen op minitramp pegasus, minitramp tafel, plank pegasus en airtumbling en de senioren sprongen op minitramp pegasus, minitramp tafel en airtumbling. Op tumblingbaan mocht een gemengd seniorenteam deelnemen.

Met 11 onderdelen en 3 teams is het een geweldig resultaat dat Energy 9 keer op het podium mocht staan tijdens de prijsuitreiking, waarvan 5 keer op het hoogste podium. De prijzenkast wordt dus weer goed gevuld! De precieze uitslagen zijn onderaan te vinden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.