demmers heeft plan voor cambuur uit klaar

Met een gevoel van trots neemt Dennis Demmers zondagmiddag plaats op de reservebank in Leeuwarden. Go Ahead Eagles neemt het dan op tegen Cambuur en staat voor het eerst onder leiding van de voormalig assistent van Foeke Booy. Demmers kan beschikken over een nagenoeg fitte selectie.

“Het is een droom die uitkomt”, vertelt Demmers tijdens zijn eerste perspraatje vrijdagmiddag. “Er spreekt veel vertrouwen uit de club dat ik deze taak op me mag nemen. Ik was als jochie supporter van deze club. Daarom is het extra mooi dat ik nu eindverantwoordelijke ben.”

Eenheid

Hoewel het voor Demmers allemaal nieuw en mooi is, zal hij net als de selectie hunkeren naar goede resultaten. Om dat te bereiken heeft de coach zich direct laten gelden. In alles werd inmiddels duidelijk dat de vrije aanpak van Booy is vervangen door de discipline van Demmers. “Het zijn kleine dingen, maar het moet bijdragen aan het vormen van een eenheid. Bijvoorbeeld gezamenlijk naar binnen na afloop van een training of het dragen van de stropdas”, legt de oefenmeester uit.

Naar eigen zeggen past het strakke beleid van Demmers bij zijn eigen werkwijze. “Iedere trainer heeft een andere visie en eigen manier van leiding geven. Ik wil de groep duidelijkheid geven.” Zo wil Demmers de wedstrijdbespreking bijvoorbeeld niet in de Adelaarshorst plaats laten vinden. “Daarna moeten we nog eten en een busreis maken. Ik vind dat er dan veel te veel tijd tussen zit waardoor details misschien verloren gaan. Ik houd de wedstrijdbespreking zo kort mogelijk voor de wedstrijd. Wanneer we het stadion van Cambuur binnengaan moeten we direct de focus en scherpte hebben.”

Onder Booy was de selectie veel vrijer in doen en laten, maar dat werkte op een gegeven moment niet meer weet ook Demmers. “Het eerste seizoen ging dat fantastisch. Ik zeg ook zeker niet dat de aanpak van Booy slechter of minder was. Het waren juist de spelers die er niet goed mee omgingen. Wanneer je vrijheid hebt moet je als spelersgroep verantwoordelijkheid pakken, dat deed men niet toen het wat minder ging.”

Wedstrijdplan

Na twee weken van voorbereiding is het woord tijdens Pasen eindelijk aan de spelers. Voor Alex Schalk komt het duel nog te vroeg. “Hij werkt keihard om fit te worden, maar heeft nog wel een aantal weekjes nodig”, aldus Demmers. “We hebben een plan gemaakt om tegen Cambuur resultaat te boeken. In eerste instantie keken we aan de hand van beelden waar ze kwetsbaar zijn. Dat hebben we vervolgens op trainingen geoefend. Morgen gaan we de laatste details afwerken om zodoende met een goed gevoel naar Leeuwarden af te reizen.”

Het plan van Demmers zal zijn dat Eagles Cambuur onder druk gaat zetten. Bij balbezit zal de ploeg de lange bal of de wisselpass hanteren om Cambuur op de knieën te krijgen. Op die manier wil Eagles gebruik maken van de ruimte die ontstaat omdat Cambuur altijd ‘volle bak’ vooruit gaat. Vermoedelijk gaat Eagles spelen met Kolder in de spits. Hij zal bediend moeten worden door de flankspelers Reimerink en Verhoek. Deniz Türüc, Jeffrey Rijsdijk en Sjoerd Overgoor vormen een aanvallend middenveld. Sven Nieuwpoort, Bart Vriends, Jop van der Linden en Xandro Schenk zullen samen met doelman Mickey van der Hart proberen de nul te houden.

Het duel in het Cambuurstadion begint zondag om 16.45. Mocht u het duel op de voet willen volgen tijdens het eieren zoeken of andere activiteiten tijdens Pasen volg dan @Deventercentr op Twitter.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.