demmers begraaft strijdbijl nog niet

Vijf wedstrijden voor het einde van de competitie staat Go Ahead Eagles er allesbehalve goed voor in de Eredivisie. De huidige zeventiende plek verplicht de club uiteindelijk tot het spelen van nacompetitie, maar zover is het nog niet volgens trainer Dennis Demmers. “Natuurlijk zijn we afhankelijk van andere ploegen, maar we kijken van wedstrijd tot wedstrijd en proberen onze punten nog te pakken.”

Aanstaande zondag komt FC Twente op bezoek in Deventer. Go Ahead Eagles mag dan in een dip verkeren na zes verliespartijen op rij, de problemen bij FC Twente zijn niet te overzien. Vrijdag werd bekend dat de Tukkers wederom drie punten aftrek kregen vanwege financiële wanordelijkheden. Twente is inmiddels begonnen met het bezuinigen in alle geledingen van de club en het rommelt aan alle kanten. Onder andere door de punten in mindering en het verlies in de halve bekerfinale speelt FC Twente dit seizoen nergens meer om. Desondanks reist de ploeg zondag af naar Deventer voor de ontmoeting met Go Ahead Eagles.

Demmers vertikt het om ook maar een woord aan FC Twente te besteden. “We zijn druk genoeg met onszelf”, reageert de trainer. “Wij willen die wedstrijd gewoon winnen, dat is het beste medicijn om uit onze mindere periode te komen. We zullen daarbij gebruik moeten maken van onze eigen kwaliteiten en de mindere punten van FC Twente. Wat het strijdplan precies is? Dat zul je zondag wel zien he.”

Afwezigen

Zo houdt de oefenmeester net als vorige week de kaarten strak voor de borst. Zeker is wel dat Jeffrey Rijsdijk en Sander Duits het duel met de geplaagde club aan zich voorbij moeten laten gaan. “Jeffrey heeft te veel last van de tik die hij vorige week opliep in de wedstrijd tegen Cambuur. Hij heeft nog een kneuzing in zijn onderbeen”, legt Demmers uit. Sander Duits is vanwege zijn tiende gele kaart dit seizoen geschorst. Ook voor Alex Schalk komt het duel nog te vroeg. Door het ontbreken van de twee middenvelders zullen Van Ooijen en Overgoor in de basis beginnen. Türüc complementeert het middenveld.

Tegen FC Twente krijgt Go Ahead Eagles één van haar laatste kansen om alsnog directe handhaving te bewerkstelligen. “Het kan zomaar zo zijn dat wanneer wij zondag winnen en de andere ploegen verliezen alles weer anders is”, weet ook Demmers. “Maar we moeten wel reëel zijn en de kans dat we play-offs moeten spelen is aanwezig natuurlijk. Het is nu gewoon nog koffiedik kijken, maar wij gaan er nog voor de volle honderd procent voor.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.