dames de bevers blijven in 1e divisie

De dames van De Bevers spelen ook volgend seizoen in de 1e divisie. Dit weekend werd Veracles D1 met 1-3 verslagen. Trainer Jan van Uitert stuurde ons een verslag.

De Bevers vochten gisteren tegen Veracles D1 in Groningen voor lijfbehoud in de 1e divisie, de opdracht voor de dames uit Lemelerveld was minimaal met 2-3 winnen. Natuurlijk een gigantische uitdaging voor de speelsters en staf om in de heksenketel ‘de groene hel’ de kop boven water te houden en PD te ontlopen.

Manager Eef Kleinherenbrink had geregeld dat er voldoende supporters uit lemelerveld aanwezig waren, zodat we allemaal het gevoel hadden dat we een thuiswedstrijd speelde. Super en bedankt allemaal !!

De Bevers startten te gespannen aan de wedstrijd en Veracles timmerde er lekker op los, het krachtverschil was erg groot in het voordeel van de dames uit Groningen en deze namen een grote voorsprong van 19-9. Na een time-out van De Bevers herstelde het team zich en haalde door gedrevenheid profijt hier uit. Het haalde niet de schoonheidsprijs, maar het spel van De Bevers was wel erg effectief en met een zeer lage foutenlast sleepten we de 1e set met 20-25 naar binnen.

De 2e set herstelde Veracles uitstekend en werden De Bevers finaal van de mat gespeeld en in een mum van tijd stond er een stand van 25-16 op het scorebord.

De Bevers pakten in de 3e set het niveau weer op van het einde van de 1e set, onder leiding van de uitstekend spelende libero Sanne Jonkman was de uitstekende pas de basis dat het krachtverschil in het voordeel van De Bevers was. De opdrachten werden zeer efficiënt en als team goed uitgevoerd hierdoor kon het team uit Lemelerveld het team uit Groningen behoorlijk pijn doen en werd de set met 17-25 binnen gehaald.

De titanenstrijd die in de 4e set werd gestreden, was de mooiste en spannendste set van deze wedstrijd, twee teams die 100% voor de winst gingen en geen cadeautjes weggaven. Het meegereisde publiek uit Lemelerveld stond op de banken en in een uitstekend en sportieve sfeer werd Veracles door De Bevers met 22-25 aan de kant gezet.

Een 1-3 overwinning en terecht behoud van de 1e divisie voor De Bevers, dit is wat het team heeft afgedwongen en verdiend, bijna het hele seizoen hebben De Bevers boven de 10e plaats gestaan, door deze overwinning gaat onze concurrent Tornado Geesteren dan ook terecht PD spelen.

Ook was deze overwinning een echte vereniging prestatie van natuurlijk de speelsters, de technische staf en het meegereisde publiek, nogmaals allemaal hartelijk dank hiervoor. Super !!

Trainer Jan van Uitert

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.