cultuur mogelijk van huishoudschool naar joetse

De culturele bewoners van de oude huishoudschool in Raalte nemen misschien hun intrek in de Joetse. De gemeente heeft onder meer Cult een ruimte in het pand aan de Marktstraat aangeboden. “We gaan met alle huidige gebruikers binnenkort kijken welke mogelijkheden dit gebouw biedt,” laat een van de huidige huurders van de oude huishoudschool ons weten.

Vrijdagmorgen vond er een gesprek plaats tussen een ambtenaar van de gemeente en de gebruikers van de oude huishoudschool. Een van de gebruikers van de school laat weten dat het een ‘constructief gesprek’ was.

“Enkele opties doorgenomen van panden die eigendom zijn van de gemeente en particuliere panden. Tevens de optie tijdelijk en permanent. Wij gaan zelf onderzoek doen bij particulieren. Binnenkort wordt als eerste gekeken naar de Joetse en wordt er contact gezocht met schoolbesturen over leegstaande lokalen.”

“We hebben onze wens, verhuizen met alle gebruikers van de Huishoudschool in een nieuwe lokatie, uitgesproken. Ook de wens van een expositieruimte. De indruk wordt gewekt dat ze alle medewerking willen geven, dus dat is gunstig.”

De huidige gebruikers moeten voor 1 augustus de oude huishoudschool verlaten, omdat de gemeente het pand verkocht heeft. In het gebouw komt kleinschalige opvang voor mensen met geheugenproblemen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.