broekland wint dankzij a junioren

Op het eigen sportpark ’t Horsthuis won Broekland vandaag met 3-2 van OVC’21. Na een 3-0 voorsprong kwamen de bezoekers nog knap terug, maar uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind.

Broekland speelde vandaag met een tweetal A-junioren en zij waren direcht belangrijk voor de formatie van Rouwenhorst. A-junior Stef Beltman tekende in de 42e minuut voor de 1-0. In de tweede helft was het Ruben Simons die de score voor de thuisclub verdubbelde en in de 65e minuut was het eerstejaars A-junior Dion van Dartel die de 3-0 op het scorebord schoot. Broekland dacht er toen al wel te zijn, maar in de 73e minuut scoorde Koen Daman de 3-1 en vijf minuten later werd het 3-2 dankzij Stijn Schuurman.

“In mijn ogen was het een terechte uitslag”, blikt Broekland-trainer Arnoud Rouwenhorst terug op de wedstrijd. “Op het laatst was het wel wat billenknijpen, omdat OVC toch nog twee keer weet te scoren. Dat kwam met name door het fysieke spel van hun, want op dat gebied waren zij wel veel sterker dan wij waren. Maar goed, uiteindelijk hebben we de drie punten in eigen huis gehouden en daar gaat het feitelijk om.”

Volgens Rouwenhorst deed Broekland zichzelf tekort na de 3-0 voorsprong. “We hadden zelf mogeljikheden op de 4-0, maar als je de kansen zelf niet maakt, doet de tegenstander dit wel. Uiteindelijk maakten zij de 3-1 en dan gaan ze alle ballen naar voren pompen in de hoop er nog wat van te maken. Dit lukte nog bijna, maar gelukkig voor ons bleef het verschil minimaal één doelpunt.”

Volgende week speelt Broekland thuis tegen nummer twee FC RDC. De ploeg van Rouwenhorst lijkt nergens meer om te spelen dit seizoen. Met nog vijf wedstrijden te gaan is het verschil met de nacompetitie om degradatie veertien punten en het gat met de bovenste ploegen is eveneens aanzienlijk.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.