brama geniet maar toont ex club medelijden

Wout Brama liet zich even helemaal gaan en was door het dolle heen toen hij vlak voor tijd de winnende treffer in de halve finale van de beker leek te maken. Met PEC Zwolle nam hij het op tegen nota bene zijn club FC Twente. “Ik was even flink de weg kwijt”, vertelt de middenvelder na afloop. Waarschijnlijk was het voor het eerst dat Brama in Enschede de weg kwijt was. Juist bij FC Twente speelde hij maar liefst zestien jaar.

Dat Brama voor zijn ‘eigen’ fans vol overgave zijn doelpunt voor de bezoekers vierde in de Grolsch Veste werd niet door iedere Tukker gewaardeerd. Een striemend fluitconcert van een deel van de Twente-aanhang stond hem te wachten toen hij werd gewisseld. “Zo gaat dat in de voetballerij”, is het nuchtere commentaar van de hoofdpersoon in kwestie. “Ik scoor niet zo vaak dus ik ben slecht in juichen. Voor de wedstrijd dacht ik er ook helemaal niet over na. Ik weet niet wat ik precies gedaan heb. Het zag er vast heel gek uit. Maar Zwolle is nu gewoon mijn werkgever. Daarvoor doe ik mijn best en als ik dan scoor ben ik blij. Dus ik vind het hypocriet wanneer ik niet zou juichen.”

Uiteindelijk zorgde ex-Zwollenaar Mokhtar er voor dat Brama niet de winnende maakte, maar dat er verlengd moest worden in Enschede. “Dan ga je vermoeid de verlenging in. Dat zag je denk ik ook wel, want van goed voetbal was geen sprake meer. Met de penalty’s moet je dan geluk hebben dat je aan het langste eind trekt.”

Medelijden

De gelukkigste was Zwolle uiteindelijk, terwijl FC Twente verslagen achter bleef. Het seizoen van de Tukkers was al een ramp en alle hoop was gevestigd op het bekertoernooi. Nu ook dat verhaal geen positieve afloop kent is de crisis in Enschede compleet. Brama toont medelijden. “Ik heb zestien jaar lang mijn ziel en zaligheid in de club gegooid. Dus natuurlijk doet het een beetje pijn. Ik hoop dat ze snel uit deze problemen komen want ik gun ze het allerbeste.”

Wissel

Hoewel Brama de wedstrijd leek te beslissen, was hij op het moment suprême niet meer aanwezig. Toen Tomas Necid de beslissende penalty binnenschoot was Brama al gewisseld. Naar eigen zeggen had hij daar zelf om gevraagd. “Ik was heel moe, had een beetje last van m’n achillespees. Daarom zei ik in de rust van de verlenging tegen de trainer haal me er vijf of tien minuten voor tijd maar uit. Het leek me niet verstandig om mij een strafschop te laten nemen. Ik ben er al niet goed in en met alle emoties die hier speelden leek het me niet handig.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.