Home / archiefcentraal / bokkers treedt op tijdens pompdagen

bokkers treedt op tijdens pompdagen

De band Bökkers presteert het keer op keer om optredens tot een succes te maken. Ooit begonnen als Normaal coverband, wordt de band inmiddels hoofdzakelijk uitgenodigd vanwege het eigen repertoire en grandioze live optredens. Boerenrock, rock ‘n roll, blues… Hoe je de muziek ook beschrijft, de band brengt het publiek in beweging met klinkende nummers zoals Morattamottamotta en Annie uut de bochte.

Bobbi Eden én Gerrit Kloezeman

Niet alleen de muziek spreekt tot de verbeelding. De band pakt ook regelmatig uit met opvallende video’s. In 2014 kreeg Bökkers landelijke media-aandacht met het optreden van Bobbi Eden in de clip ‘Jezus’. De pornoactrice speelt de vriendin van Hendrik Jan, maar verandert langzaam in een kuise dame vanwege haar groeiende liefde voor Jezus. De clip van het nummer ‘Bie moe’ zorgde weliswaar voor minder opschudding, maar kreeg in Heino en omstreken bekendheid vanwege een glansrol voor Heinoër Gerrit Kloezeman.

Zoenen onder de boom

Het is een ‘bijna-thuiswedstrijd’ voor de band. De helft van de leden heeft z’n roots in Heino. Zanger Hendrik-Jan Bökkers woont nog steeds in Heino en gitarist Erik Nijmeijer is geboren en getogen in het dorp. Bassist Arjen Pronk en drummer Jeroen Hobert komen uit Luttenberg. Het is de eerste keer dat de volledige formatie optreedt in de Hof van Rakhorst.

Hendrik-Jan Bökkers vindt ‘t mooi: “Ik heb goede herinneringen aan de hof van Rakhorst, of ‘de gemeentetuin’ zoals we altijd zeiden. Tijdens Koninginnedag lekker bier drinken met live muziek. Zoenen onder de oude boom… Mooi toch dat we er dan nu zelf gaan optreden!”

Lees ook

Botsing bij station in Raalte; geen gewonden

RAALTE – Bij het station in Raalte zijn gisteravond twee auto’s op elkaar gebotst. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.