bierverbod voor pec fans bij bekerwedstrijd

Enschede voelt er niets voor om het alcoholverbod in trekken rond de bekerwedstrijd FC Twente – PEC Zwolle. Supporters van PEC Zwolle hadden in een brandbrief aan burgemeester De Graaf gevraagd om het verbod in te trekken, meldt RTV Oost.

De Zwolse fans krijgen normaal gesproken tijdens de busreis naar uitduels maximaal twee blikjes bier per persoon. De PEC-aanhang reist volgende week dinsdag met duizend man in veertien bussen naar Enschede. “Wij gedragen ons altijd uitmuntend, zoals vorig jaar ook tijdens grote wedstrijden in Rotterdam, Amsterdam en Praag”, zegt voorzitter Freddy Eikelboom van de supportersclub.

Volgens een woordvoerster van de gemeente Enschede is de wedstrijd door de driehoek van burgemeester, OM en politie aangemerkt als een risicoduel. ,,Dan geldt deze richtlijn altijd. Ondanks het bewijs van goed gedrag maken we geen uitzondering.” De gemeente Zwolle heeft nog bij de collega’s in Enschede een goed woordje gedaan voor de supporters, zegt een woordvoerster van de gemeente Zwolle. Maar dat heeft geen resultaat gehad.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.