Home / archiefcentraal / bestuur hvs weg als lourenssen mag blijven

bestuur hvs weg als lourenssen mag blijven

Het bestuur van Huurdersvereniging Salland stapt op als de algemene ledenvergadering eind deze maand besluit dat de weggestuurde voorzitter Willy Lourenssen mag blijven. Dat schrijft het bestuur aan haar leden. Volgens het bestuur gedroeg Lourenssen zich als alleenheerser.

In een brief licht het bestuur het ontslag van Lourenssen toe. “Voor eind februari was al meer dan de helft van het budget van de huuractie van 2015 had besteed, terwijl deze nog niet eens goed en wel was begonnen. Deze bestedingen heeft hij op eigen houtje gedaan, zonder dat daar een bestuursbesluit aan ten grondslag lag.”

Ook zou Lourenssen geweigerd hebben om toegangscodes van e-mail van collegahuurdersorganisaties aan collega’s te verschaffen. “Waardoor zij ernstig werden belemmerd in hun functioneren. Lourenssen noch HVS is de eigenaar van deze e-mailadressen. Ook na sommatie om de codes, waar Lourenssen door toeval over kon beschikken, alsnog te geven, heeft hij dit geweigerd,” stelt het bestuur in de brief.

Tenslotte heeft Lourenssen volgens het bestuur een beleidsmedewerker het werken voor de huurdersvereniging onmogelijk gemaakt. Dat door ook hem de toegang tot zijn mail te ontzeggen.

Tijdens ledenvergadering op 30 april krijgt Lourenssen overigens zelf ook het woord. “Lourenssen wordt in de gelegenheid gesteld aan te geven waarom hij het niet met de ontzetting uit het lidmaatschap eens is.”

Het bestuur laat voorafgaand aan de vergadering weten dat als de leden kiezen voor een terugkeer van Lourenssen, dat vier andere bestuursleden hun functie en hun lidmaatschap opzeggen.

De ledenvergadering begint donderdag 30 april om 14.00 uur in het Annahuis in Raalte.

Lees ook

Coöperatie Welsum Duurzaam op zoek naar deelnemers

WELSUM – Coöperatie Welsum Duurzaam houdt op donderdag 4 november een voorlichtingsavond in dorpshuis de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.