afscheid brandweerman na oefening

Woensdagavond 15 april 2015 heeft brandweer IJsselland samen met de boeren bosbrandweer een oefening gehouden in Ommen. In een bosgebied nabij Archem zou volgens het oefenscenario een brand woeden die bestreden werd door brandweervoertuigen uit Ommen, Bergentheim, Hardenberg en Dalfsen. Ook deden aan de oefening diverse boeren met trekkers en giertanks mee. Juist door de inzet van trekkers met giertanks kunnen grote hoeveelheden water worden getransporteerd wat ervoor zorgt dat de brand “ingesloten” kan worden van meerdere kanten. Ook kunnen boeren zorgen voor nablussing in geval van een grote natuurbrand. Zij kennen het natuurgebied en hebben ervaring met de wegen in het bos.

Na afloop van de oefening werd er helaas ook afscheid genomen van diverse mensen van de boeren bosbrandweer in verband met het bereiken van de pensioenleeftijd. Een van de mensen die na 27 jaar afscheid heeft genomen is Jan Tempel. Hij was jarenlang verantwoordelijk als technisch adviseur van de bosbrandweer. Namens Erik Pluim van brandweer IJsselland (Ommen-Hardenberg) werden alle mensen bedankt voor hun jarenlange inzet. Gelukkig kon worden gemeld dat er ook weer nieuwe aanwas is voor de bosbrandweer.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.