achthonderd hectare grond geruild

Ook zijn veldkavels dichter bij de bedrijfsgebouwen toegedeeld en is het aantal veldkavels afgenomen van gemiddeld drie naar twee per bedrijf. Hierdoor is er minder landbouwverkeer op de openbare weg, wat positief is voor de verkeersveiligheid. Bovendien stijgt het economisch rendement van bedrijven doordat de werkzaamheden direct naast of dichterbij het bedrijf uitgevoerd kunnen worden.

Het landinrichtingsplan is in samenwerking met alle 666 grondeigenaren voortvarend opgesteld doordat zij zelf onderling ruilvoorstellen hebben gemaakt. Opdrachtgever was de provincie Overijssel. Hester Maij, gedeputeerde voor Landelijk Gebied en Culturele Infrastructuur: “Ik vind herverkaveling zoals in Olst-Wesepe erg belangrijk voor de ontwikkeling van een concurrerende en duurzame landbouw. Een betere verkaveling leidt tot nieuwe investeringen en dat is goed voor de continuïteit van de betreffende bedrijven en de werkgelegenheid in de regio.”

Veel bedrijven hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt om grond van de provincie Overijssel aan te kopen. Gemiddeld zijn de bedrijven met drie hectare vergroot. Verder is in het plan de grondverwerving van de fietspaden Bleerspad en Zonnebergerdijk gerealiseerd en is een strook langs de Weseperweg vrijgemaakt. Deze strook is bedoeld om in de toekomst bomen te planten.

Voor waterschap Groot Salland is in het landinrichtingsgebied 42 hectare beschikbaar gekomen voor het aanleggen van waterbergingen. Zo is het gebied Olst-Wesepe voorbereid op de toekomst.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.