zuthemers moeten stemmen in zwolle

De inwoners van Laag Zuthem moeten volgende week woensdag stemmen in Zwolle. Tenminste, als we de kandidatenlijst moeten geloven die donderdag is verspreid. “Wij als inwoners van Laag Zuthem zijn opgeroepen om te komen stemmen in Zwolle. We hebben dus een fout formulier gehad,” laat een inwoner van het dorp weten.

Hij weet ook gelijk uit te leggen hoe het komt dat ze een foutieve oproep hebben gehad. “Laag Zuthem valt onder het postcodegebied van Zwolle (8055), voortkomend uit het vroegere Zwollerkerspel waar Laag Zuthem eerst bij hoorde.”

Dat is in tegenstelling tot de postcodes van Lierderholthuis en Heino, die beginnen met 81.

Het is overigens niet de eerste keer dat de inwoners van Laag Zuthem de verkeerde kandidatenlijst ontvangen. Bij de vorige provinciale verkiezingen, werd dezelfde fout gemaakt. Ook ontvingen inwoners van het dorp al een keer een oproep om te stemmen bij een referendum van de gemeente Zwolle.

We hebben de gemeente Raalte gevraagd of de inwoners van het dorp een nieuwe kieslijst ontvangen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.