zaak haarman kost raalte al half miljoen

Raalte had grofweg vier ton van de gemaakte kosten niet voorzien. Dat komt vooral omdat in het stuk grond aan de Heesweg, dat Raalte van Haarman kocht, een groot stortgat werd gevonden. De opruimkosten voor dat stortgat, ruim 198.000 euro, probeert de gemeente te verhalen op de vorige eigenaar van de grond. Tot op heden zonder succes overigens, want in november oordeelde de rechtbank dat Raalte niet genoeg bewijs in handen had om Haarman de opruimkosten te laten betalen. Haarman hoeft volgens de rechtbank niet per se geweten te hebben dat het stortgat in de grond zat. Tegen die uitspraak heeft Raalte onlangs hoger beroep aangetekend.

In de tussentijd vroeg Raaltenaar Hans de Kort een totaaloverzicht van de gemaakte kosten op. Voorziene kosten, onvoorziene kosten, maar ook juridische kosten en kosten van ambtelijke uren. Die kosten, totaal dus 515833,25 euro, zijn nog zonder het hoger beroep. De kosten lopen dus nog verder op.

Raalte probeertin het hoger beroep alsnog 198.000 euro terug te vorderen. Dat zijn de kosten voor het saneren van het stortgat en de begeleiding en de rapportages die daarbij hoorden. Dat betekent indirect dus ook, dat als Raalte in hoger beroep in het gelijk wordt gesteld door de rechter, dat de kwestie Haarman de gemeente alsnog zo’n 200.000 euro meer kost dan voorzien.

Overigens zijn niet alle kosten in de zaak Haarman onvoorzien. Raalte wist al dat er vervuiling in de grond zat, toen ze het boerenerf kocht. Er werd begroot dat 117.884 euro genoeg moest zijn om de opstallen af te breken en de (asbest bevattende) toegangsweg tot het erf te saneren.

Als bijlage van dit artikel vind je een overzicht van alle kosten, zoals de gemeente die afgelopen week aan Hans de Kort stuurde.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.