werkkostenregeling ruimte fietsvergoeding

De naam is veranderd, maar de inhoud is hetzelfde gebleven. Sinds 1 januari van dit jaar is het bedrijfsfietsenplan als zelfstandig plan komen te vervallen en is het een onderdeel geworden van de werkkostenregeling. Voor de ondernemer betekent dit dus dat hij/zij de werknemers kan blijven voorzien van een fiets. Kruiper Tweewielers in Raalte kan je volledig bijpraten over de diverse mogelijkheden.

Per 1 januari mogen werkgevers 1,2 procent van de bruto fiscale loonsom benutten om een vergoeding aan hun werknemers te verstrekken. Het mes snijdt dan aan twee kanten. Voor het personeel zijn het de bekende secundaire arbeidsvoorwaarden of dé manier om in natura toch een loonsverhoging te ontvangen. En de ondernemer profiteert van belastingtechnische voordeeltjes.

Goed nieuws dus voor beide partijen, want waar de vergoeding voorheen vooral werd besteed aan computers heeft de fiets op dit moment de koppositie stevig in handen. “Als je het personeel stimuleert om te gaan fietsen, zijn ze fitter, lever je een bijdrage aan het milieu en het scheelt ook nog eens parkeerplekken”, sommen eigenaren Marcel en Caroline Kruiper enkele voordelen op. “Bovendien zijn in deze regio veel bedrijven te vinden waar de meeste medewerkers op overbrugbare afstand van het werk wonen.”

Leasefiets

Kruiper Tweewielers is in deze regio hét aanspreekpunt als het gaat om leasefietsen. Alle belangrijke informatie hierover is terug te vinden via de webshop op staging2.kruipertweewielers.nl. “Daar kun je tevens uitzoeken welke leaseprijs het best bij je past. Eventueel is het ook mogelijk om de kosten voor de fiets te verdelen over werkgever en werknemer. Hierdoor komt voor sommigen wellicht toch een elektrische fiets binnen handbereik. Je ziet dat de elektrische fiets met name bij de veertigplussers bezig is met een behoorlijke opmars.”

Dankzij de samenwerking met leasefiets.nl is het mogelijk om een full serviceplan aan te bieden. Dat plan bestaat uit regulier onderhoud en reparatie, ongevallenverzekering voor opzittende(n), verzekering bij schade en diefstal, 24-uurs hulpdienst en vervangend vervoer bij schade en pech. “En elke drie à vier jaar kun je een nieuwe fiets uitzoeken.”

Naast de leaseconstructie kun je er als werkgever voor kiezen om een gebruikte fiets te vergoeden. “Het is ook mogelijk dat werknemers zelf de (elektrische) fiets aanschaffen en dat de werkgever het onderhoud vergoedt.”

De tijd nemen

Kruiper Tweewielers is een zaak die wijd en zijd bekend staat om het ambachtelijk vakmanschap, de uitstekende kwaliteit van de fietsen en de hoge servicegraad. “Er is natuurlijk niet één fiets te vinden die voor iedereen geschikt is. Dus wie hier binnenkomt, is verzekerd van advies op maat. We nemen uitgebreid de tijd om samen met de klant het beste product uit te zoeken. Ook wij willen graag een fiets die past bij de persoon”, aldus Marcel en Caroline die in dit verband zeker een compliment willen uitdelen aan hun personeel. “Ze zijn echt supergekwalificeerd, want ze gaan elk jaar op cursus. We zijn er erg blij mee, want dankzij hen kunnen we bijvoorbeeld garanderen dat het onderhoud aan de zakelijke fietsen binnen een dag is geregeld. Overigens is het dan wel noodzakelijk om een afspraak te maken.”

Kruiper Tweewielers

Tjalkstraat 6

8102 HG Raalte

T: 0572 – 36 28 00

E: info@kruipertweewielers.nl

staging2.kruipertweewielers.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.