w en l hogeboom persoonlijk advies op maat

Het is vrijdagmiddag, een uur of twee. In het centrum van Olst is het gezellig druk. Vanuit zijn nieuwe kantoorruimte aan de A. Geertstraat ziet Wim Hogeboom de mensen richting de markt lopen. De vennoot van W & L Hogeboom administraties is blij met de nieuwe vestiging. “Wij hebben een ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ mentaliteit. Daarom zitten wij op een locatie tussen de mensen, zodat wij voor iedereen bereikbaar zijn.”

Hogeboom en zijn collega’s waren al langer op zoek naar een vestiging buiten standplaats Apeldoorn.

Eigenlijk per toeval zijn ze in Olst terecht gekomen. Ruim dertig jaar geleden werkte Hogeboom (59) al eens in deze plaats bij het kantoor van zijn toenmalige baas Jan Willemsen. Vorig jaar moest hij voor een klant weer in Olst zijn, toen hij besloot contact op te nemen met zijn oude werkgever. “Jan bleek nog in leven te zijn en we hebben een heel goed gesprek gehad. Toen ik vertelde over onze plannen, wist hij nog wel een ruimte waar we terecht zouden kunnen. En daar zitten we nu.” Het pand is een multidisciplinaire ruimte. De komende periode moeten er meer bedrijven uit de dienstverlenende sector volgen, zoals een financieel adviseur, makelaar en een bouwkundige. Hogeboom en/of zijn vennoten zitten er op de donderdag en de vrijdag.

Comfortabele trui

Bij W & L Hogeboom administraties denk je niet direct aan een typische boekhouder annex accountant. In plaats van een driedelig maatpak doet Hogeboom zijn werk in een spijkerbroek en een comfortabele trui. Het is zoals ze zijn en het staat ook voor de visie van het bedrijf. “Wij zijn niet meer dan een automonteur of een lasser. Het voelt lekker zoals we ons kleden en het verkleint bovendien de afstand met de klant. We zijn ook een laagdrempelig kantoor. Daarom kunnen ze ons altijd bereiken op onze mobiele telefoon, de lijnen zijn kort.” Het kantoor, dat bestaat uit vier vennoten en vijf medewerkers, heeft een gevarieerde portefeuille. Ze verzorgen administratief werk voor onder meer de horeca, detailhandel en de agrarische sector, zoals landbouw en de varkens- en melkveehouderij.

Op tijd in actie komen

In de laatste jaren is het werk veel meer verschoven van het daadwerkelijk invoeren van de cijfers, naar het adviseren van de klant. Volgens Hogeboom is het voor dat stukje advies belangrijk dat alles goed bijgehouden wordt. “Alleen op die manier kun je op tijd in actie komen. Zo hebben we de laatste jaren diverse klanten kunnen behoeden voor een faillissement. Doordat we alle gegevens paraat hadden, konden we adviseren om personeel te ontslaan of om de voorraad te verminderen.” Sowieso is het door de voortdurende bureaucratie vanuit de overheid ontzettend belangrijk om accuraat te werken, zo meent Hogeboom. “Het is onze zorgplicht om ondernemers daarbij te begeleiden. Geef een seintje als er iets speelt, vraag of ze aan bepaalde zaken hebben gedacht. Zodat de ondernemer zich kan richten op datgene wat hij graag wil doen: ondernemen.”

W&L Hogeboom Administraties

Bloemheuvellaan 66

7322 JG Apeldoorn

T: 055 – 366 78 33

E: info@w-l-h.nl

I: staging2.w-l-h.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.