vriends ziet nog genoeg mogelijkheden

Een verslagen Bart Vriends kon na afloop van de verloren wedstrijd tegen NAC niet ontkennen dat zijn ploeg goed had gespeeld. “Toch sta je hier met lege handen”, verwoordde de verdediger de dreun treffend. Eagles verloor de wedstrijd in Breda in de slotseconde en daardoor komt een plek in de gevarenzone angstvallig dichtbij. Toch behoudt Vriends de moed en geeft hij de strijd niet zomaar op.

“Voor deze wedstrijd hadden we onszelf ontzettend opgeladen. In de kleedkamer merkte ik dat we echt een eenheid waren. Alle neuzen stonden dezelfde kant op. Dat hebben we uiteindelijk getoond op het veld. Hier en daar speelden we zelfs aardig voetbal. Ongelooflijk hoe pijnlijk het dan is dat de 1-0 in de slotfase valt”, analyseert de reserve-aanvoerder.

Met een doelpuntloze puntendeling leek Eagles in de wedstrijd niet tevreden te zijn. “Wij drongen juist aan op een doelpunt”, weet ook Vriends. “Het zat een paar keer niet mee. Tot twee keer toe viel de bal precies in de handen van de doelman. Zij maken hem in de slotfase wel door een speler die het verschil maakt. Dat ontbreekt er net aan bij ons.”

Directe handhaving

Ondanks alle negativiteit behoudt Vriends het vertrouwen op een goede afloop van het seizoen. “De afgelopen weken waren zorgwekkender dan vandaag”, doelt hij op het vertoonde spel en de geleverde arbeid. “De intensiteit waarmee we speelden en het vertoonde veldspel was goed. Dat stemt me tevreden. Een beetje geluk ontbreekt dan ook. Maar als we zo blijven spelen moet dat uiteindelijk genoeg punten opleveren voor directe handhaving.”

Dat moet Eagles dan vooral gaan bewerkstelligen tegen clubs die in het linkerrijtje staan zo bepaalt het speelschema. “We zullen iedere week gaan bekijken wat voor plan we kunnen bedenken”, vertelt Vriends. Of dat ook met huidige trainer Foeke Booy is? “Ik heb in ieder geval geen enkel signaal ontvangen dat er iets gaat gebeuren. Ik kijk het allemaal wel aan. Wij moeten gewoon iedere week strijd leveren, meer niet.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.